Podgorica

Aktivnosti Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici

Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici u proteklom periodu pokrenuo je niz aktivnosti koje će u značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju poslovnog ambijenta Glavnog grada.
Aktivnosti Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici
Portal AnalitikaIzvor

Danas je, u okviru pomenutih aktivnosti, organizovana prezentacija biznis planova koja je bila otvorena za sve zainteresovane građane.

Današnja odbrana biznis planova imala je i multimedijalni karakter, jer je predsjednik AIESEC-a, Miloš Sćepanović, svoju ideju branio preko Skype-a, direktnim uključenjem iz Njujorka.

Takođe, organizovano je takmičenje za najbolje biznis planove u dvije kategorije.

Prva kategorija su projekti koji su realizovani u saradnji sa Mrežom za poslovni razvoj, na čemu su organizatori iskazali posebnu zahvalnost gospođi Emini Kolarević, na partnerstvu u realizaciji projekata. U ovoj kategoriji Biro će nagraditi dva biznis plana novčanom nagradom u iznosu 500,00 eura. 

U drugom dijelu dana nadmeću se osam malih preduzeća za mjesto u budućem Biznis centru u kojem će im biti obezbijeđen besplatan prostor za poslovanje u trajanju od dvije godine, kao i besplatne računovodstvene usluge u trajanju od jedne godine.

Ono što je posebno zanimljivo je da je sedam od pomenutih osam preduzeća koja učestvuju na takmičenju startup-ovi.

Oba takmičenja prati i ocjenjuje stručna i nezavisna komisija kojoj predsjedava gospođa Dušica Roganović, suvlasnica računovodstvene agencije „Portas“. Članovi komisije su: gospodin Radivoje Drobnjak, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i gospođa Rajka Petranović, finansisjki direktor kompanije „Montenegrobonus“.

(PG Biro)

Portal Analitika