Politika

Mustafić: Članstvo u NATO učvrstiće stabilnost Crne Gore

Članstvo u NATO imaće dugoročan efekat za naše društvo, učvrstiće stabilnost, otvoriće prostor za bolji ekonomski razvoj, a ujedno će uticati na ukupnu stabilnost čitavog regiona, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić na sastanku sa šefom delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope Senadom Šepićem.
Mustafić: Članstvo u NATO učvrstiće stabilnost Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Mustafić boravi danas i sjutra u Sarajevu povodom konferencije regionalnog karaktera „Dejton i region- 20 godina kasnije“, a na sastanku se istaklo da su odnosi BiH i Crne Gore veoma dobri i prijateljski u svim oblastima.

"Nedavno je u Beču je potpisan Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. To je prvi Ugovor o granici koji je Crna Gora potpisala sa susjednim državama i prvi Ugovor koji je potpisan između država nastalih iz bivše Jugoslavije i to bez međunarodnog posredovanja“, podsjetio je Mustafić, ukazujući da je Crna Gora na putu evroatlanskih integracija ostvarila značajne rezultate, što je posebno potvrdilo dobijanje pozivnice za članstvo u NATO.

Portal Analitika