Politika

KNEŽEVIĆ: Đukanovićeva spremnost na reviziju granice je vid kapitulacije

Odgovor Mila Đukanovića kako je spreman na reviziju granica sa tzv. državom Kosovom predstavlja svojevrstan vid nacionalne kapitulacije i poniženja čiji će epilog biti poklanjanje crnogorske teritorije, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević. On ističe da „gotovo da zvuči patološki premijerovo obrazloženje da reviziju granica sa tzv. državom Kosovom doživljava kao unutrašnju stvar ove kvazi tvorevine, ali da je on spreman da se dogovara oko revizije granica“.
KNEŽEVIĆ: Đukanovićeva spremnost na reviziju granice je vid kapitulacije
Portal AnalitikaIzvor

- Ako je ovo njihova unutrašnja stvar tzv. Kosova, postavlja se pitanje zašto je onda Milo Đukanović spreman da pregovara, ili je premijer samo nesvjesno priznao da je Crna Gora odavno postala unutrašnja stvar kosovskih Albanaca. Očigledno da dobijanje pozivnice za sobom povlači i aktiviranje određenih neprijatnih obaveza koje je Milo Đukanović preuzeo, a sve u cilju grčevitog opstanka na vlasti. Prije manje od godinu dana upravo je Milo Đukanović dočekao Hašima Tačija sa najvišim državnim počastima, naglašavajući značaj "dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa" koji je svoju kulminaciju doživio njegovim proglašenjem za počasnog građanina Ulcinja – navodi se u saopštneju koje je iz DNP-a poslato Portalu Analitika.

Knežević dalje napominje da i dok između Đukanovića i Tačija cvjeta prijateljstvo i razumijevanje, na Kosovu se vrši nevidjeni teror nad srpskim i crnogorskim narodom, ne bi li se preostalo nealbansko stanovništvo protjeralo sa svojih vjekovnih ognjišta.

- Međutim, sve je izvjesnije da projektovani pogrom Crnogoraca i Srba sa Kosova i Metohije predstavlja samo dio velikoalbanskog projekta, i da je revizija granica sa Crnom Gorom,  uvod u novu destabilizaciju na Balkanu. Zato i smatramo da najavljena Đukanovićeva servilnost prema liderima OVK - a, osim što od zvanične Crne Gore pravi saveznike ratnim zločincima, direktno ugrožava nacionalne interese. Zbog toga je naša obaveza da još jednom upozorimo crnogorski režim da nas njihovi lični interesi i odluke ne obavezuju, i da ćemo poništiti svaku odluku kojom se ugrožava teritorijalni integritet i suvernitet Crne Gore, uključujući i sramnu odluku o priznanju Kosova.  Aktuelni geopolitički trenutak samo potvrđuje ispravnost našeg stava da Crna Gora mora povući odluku o priznanju tzv. države Kosovo i na taj način poslati jasnu poruku velikoalbanskim esktremistima da ne mogu računati ni na pedalj crnogorske zemlje. A Đukanović ako želi da nešto poklanja  kosovskim prijateljima, neka počne sa svojim nekretninama, jer za drugo nema mandat crnogorskog naroda – poručio je Knežević.

Portal Analitika