Politika

Mladi SDP-a Tivat za predsjednicu izabrali Svetlanu Smodlaku

Uz moto “Dođi i pridruži se najboljoj ekipi, ekipi koja nosi naziv Forum Mladih SDP Tivat”, forumaši tog grada su, u srijedu za predsjednicu izabrali Svetlanu Smodlaku, dok je podršku delegata za mjesto podpredsjednice dobila Staša Radusinović, saopšteno je iz SDP-a.
Mladi SDP-a Tivat za predsjednicu izabrali Svetlanu Smodlaku
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik OO SDP Tivat, Krsto Bošković, koji je ujedno i otvorio  Konvenciju, istakao je da je Tivat grad mladih, te da je ova populacija najznačajniji pokretač promjena, spreman da se suoči sa svim izazovima, čija pozitivna energija i snaga bivaju sve vidljivije. Upravo na taj način, zajedničkim djelovanjem mladih ljudi, uspješno su prevaziđeni i svi dosadašnji izazovi, istakao je Bošković, uvjeren da će novoizabrano rukovodstvo Foruma mladih SDP Tivat ukazati na značaj omladine u tom gradu i dati svoj puni maksimum ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Predsjednik Foruma Mladih SDP CG, Vedad Kurpejović, naglasio je da crnogorska socijaldemokratija duguje puno Tivtu, te da su Tivćani  oduvijek bili jako uporište SDP-u, a naročito najmlađi među njima. Oni vrlo dobro znaju kako od svoje države napraviti udobno mjesto za život, napredak i prosperitet. Mladi Tivta su pokazali da je ideja socijaldemokratije u Tivtu vječna kao i Crna Gora, a da broj mladih, obrazovanih i posvećenih ljudi, u socijaldemokratskoj partiji bilježi svoj svakodnevni porast, najbolji su garant ostvarenja  nauma i zaloga djelovanja socijademokratske partije, u borbi za bolju i srećniju budućnost svakog podjedinca, poručuje Kurpejović.

Predsjednica Foruma Mladih SDP Tivat, Svetlana Smodlaka, svjesna je odgovornosti i dužnosti koje su pred njom, ali je upravo iz tih razloga njen cilj da se u rad Foruma mladih uključi što više omladinaca, kako bi zajednički radili i donosili odluke koje su od značaja za mlade tivćane.  Omladina je, smatra novoizabrana predsjednica FM SDP Tivat, oslonac partije, koji ima refleks osvajanja  novih prostora, znanja i politika, te je stoga temelj bolje sadašnjosti i naprednije budućnost.

Ovaj Forum ima izuzetnu snagu jer ga čine mladi ljudi koji su posvećeni svom radu i koji sprovode aktivnosti na prepoznatljiv način. Period koji je pred nama treba da bude nošen mudrim i pametnim odlukama, te ćemo stoga biti spremni da svakim danom radimo na jačanju i unapređenju našeg Foruma mladih, istakla je Smodlaka.

Uz zahvalnot na ukazanom povjerenju, potpredsjednica tivatskih forumaša, Staša Radusinović, uvjerena je da će zajedno sa mladima učiniti da Forum mladih SDP Tivat bude jedna prepoznatljiva i dobra politička prilika za omladinu tog grada.

Izbornoj Konvenciji, prisustvovali su i potredsjednici Foruma Mladih SDP CG, Marija Filipovići i Filip Miloš. 

Portal Analitika