Kultura

Nova radionica "Jedan čin" sa Đurkovićem u "Zetskom domu"

Otvorena radionica "Jedan čin", koju vodi Ljubomir Đurković, biće ponovo večeras održana u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" na Cetinju od 20 časova, u okviru projekta ''EU Collective plays''.
Nova radionica "Jedan čin" sa Đurkovićem u "Zetskom domu"
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu iz tog teatra, poznati dramski pisac i dramaturg, sa timom kolega će pisati jednočinke na jednu od ponuđenih subtema, uz sugestije i učešće publike, njihove primjedbe, znanje i iskustvo. Publika će imati mogućnost i priliku da direktno bude dio procesa stvaranja i da svojim znanjem i predlozima učestvuju u daljem oblikovanju i kreiranju jednočinki. Takođe podsjećaju da se radionica bavi temama kapitalizma, humanizma i Jelene Savojske, i podtemama - djetinjstvo, rat, ljubav, brak, politika, društvo.

- Projekat "Evropske kolektivne drame i nove inicijative 2014-2018" ima za cilj promociju "polivokalnih" pozorišnih metoda kroz saradnju dramaturga različitih nacija, što će rezultirati inovativnim i ekperimentalnim pozorišnim izvođenjima i produkcijama. To će biti postignuto kroz promociju ideje o građanima Evrope u pozorištu, testirajući nove forme i oblike transnacionalne saradnje, prikazivanjem predstava u odabranim evropskim pozorištima i festivalima, i kroz uključivanje publike u dijelu kreativnog procesa i naročito u dijelu radionica - dodaju iz cetinjskog teatra.

Portal Analitika