Turizam

Počeo MIBES, prvi skup o trendovima razvoja menadžmenta plažama

Montenegro International Beach Entertainment Show - MIBES, prvi poslovni skup te vrste ikada organizovan u Crnoj Gori, počeo je sinoć u hotelu Hotelu "Splendid Conference & Spa Resort" u Bečićima, a eminentni stručnjaci iz regiona i svijeta će do nedjelje raspravljati o trendovima razvoja upravljanja plažama.
Počeo MIBES, prvi skup o trendovima razvoja menadžmenta plažama
Portal AnalitikaIzvor

Skup u Bečićima otvoren je panelom čiji je domaćin bila Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, gdje su govorili pomoćnik ministra u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Petričević, predsjednik CTU-a Žarko Radulović, generalni direktor Viber-a za jugoistočnu Evropu Atanas Rajkov, direktor Javnog preduzeća Morsko dobro Mihailo Đurović, šef presa "Rafael De Siria" i komunikacija "Pacha Club"-a sa Ibice.

Pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma Marko Petričević istakao je da je Crna Gora na turističkoj mapi svijeta prepoznata kao destinacija specifične ljepote, sa obalom koju čini više od stotinu pjeskovitih i šljunkovitih plaža, te da će iskustva razvijenijih destinacija biti dragocjena za domaće stručnjake.

- Skupovi poput MIBES-a pomoći će turističkim poslenicima da kroz kretivnost i inovativne ideje stvorimo preduslove za uspješniju valorizaciju svih prirodnih ljepota s posebnim akcentom na prekrasne plaže koje imamo - kazao je Petričević.

Suvlasnik Hotelske grupe "Montenegro Stars", koja je inicirala organizovanje skupa, kao ključnu ambiciju naveo stvaranje regionalno važne manifestacije kao platforme za povezivanje biznisa, ponude i potražnje u domenu upravljanja plažama, a time i intenzivnije promocije destinacije.

- Ovakvi susreti imaju neprocjenjiv značaj sa aspekta sticanja novih znanja i upoznavanja sa najboljom praksom u toj oblasti, što će Crnu Goru približiti mnogo razvijenijim destinacijama poput Ibice i Sen Tropea, čiji predstavnici su ovih dana panelisti MIBES-a - kazao je Radulović.

Danas, drugog dana MIBES-a, turizmolozi će raspravljati o tome koliko su festivali, događaji i zabavne manifestacije važni za promociju i razvoj turističke destinacije, te kako unaprijediti tehnologiju upravljanja i zabave na plažama i sve to prilagoditi novim sredstvima komunikacije. Među brojnim predavačima su direktori turističkih organizacija Sen Tropea i Ibice: Kloda Maniskalkoa i Vinsentea Toresa Ferera, kao i osnivači Monaco International Clubbing Show - Žan-Alber Vernjo, te predstavnici "Pacha Club"-a sa Ibice, londonskog "Playboy" kluba.

Posljednjeg dana MIBES-a čelnici privrednih komora Monaka, Crne Gore, Srbije, Drača i Hrvatske raspravljaće o mogućnostima unaprjeđenja ponude, valorizacije i atraktivnosti plaža u cilju jačanja konkurentnosti turističke destinacije.

Trodnevni MIBES organizuju: Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Hotelska grupa "Montenegro Stars", Turistička organizacija Budve, Javno preduzeće Morsko dobro, Privredna komora Crne Gore i Crnogorsko turističko udruženje - CTU.

Portal Analitika