Svijet

Manekenki za ubistvo britanskog milionera prijeti 27 godina zatvora

Majki Kukučovoj (25), slovačkoj manekenki koja je prošlog proljeća ubila Endruja Buša (48), britanskog milionera, istražni sudija nije prihvatio iskaz da ga je usmrtila u samodbrani, a Bušova porodica traži 27 godina zatvora za nju.
Manekenki za ubistvo britanskog milionera prijeti 27 godina zatvora
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kukučova je Buša ubila uz tri hica iz vatrenog oružja - jednim u ruku i dva u glavu, nakon što je zatekao u njegovoj iznajmljenoj vili u blizini španskog ljetovališta Marbelje. On je ostavio šest mjeseci prije ubistva, a u vilu je tog dana stigao sa novom djevojkom, 22-godišnjom Ruskinjom Marijom Korotajevom.

Slovačka manekenka je nakon ubistva uspjela da pobjegne iz Španije u rodnu zemlju, gdje je locirala lokalna policija. Ona je, prije izručenja španskim vlastima, slovačkim policajcima kazala da je pucala u samoodbrani i da u vilu nije provalila da bi čekala Buša, već je došla po svoje stvari koje joj je naredio da iznese.

Španski istražni sudija ove nedjelje se priklonio stavu tužilaštva da je manekenka 5. aprila 2014. izvršila planirano ubistvo, a ne iz samoodbrane, zbog čega će joj započeti suđenje čiji datum tek treba da bude utvrđen.

Kukučova se zbog ubistva ovog zlatara iz Bristola nalazi u zatvoru "Albolote" blizu Granade, a ukoliko bude osuđena, mogla bi da ostane više od četvrt vijeka iza rešetaka.

m11

Lokalni tužilac Hose Antonio Nijeblas je u dokumentu na sedam strana naveo da je Kukučova imala "nepogrješivu želju da okonča život Endrjua Buša" pucanjem iz revolvera koji je nosila sa sobom.

- U pokušaju da oslobodi sebe krivice, optužena je stavila revolver u lijevu ruku mrtvog čovjeka, uzela ključeve njegovog "hamera" i napustila kuću zaključavši je. Poslije toga je pobjegla vozilom nakon što je imala žučnu raspravu sa Marijom Korotejevom - naveo je Nijablas, a prenio britanski "Dejli telegraf".

Španski državni tužioci traže 20 godina zatvora za Kukučovu, dok Bušova porodica, uključujući njegovu kćerku Eli i sestru Rejčel, putem svojih advokata zahtijeva maksimalnu kaznu od 25 godina za ubistvo i još dvije godine za provalu u vilu.

Odbrana slovačke manekenke tvrdi da ona treba da bude oslobođena, a zatražila je i dodatnu balističku istragu, nakon što je otkriveno da je policija i na ruci Ruskinje našla tragove baruta.

Dejli telegraf

Portal Analitika