Politika

Milačić: Nijesmo pominjali Amfilohija nego sve vjerske lidere

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačič, reagovao je na jučerašnji tekst Pobjede-“Milačić nije htio Amfilohija na anti-NATO protest”, čio dio je prenijela Portal Analitika.
Milačić: Nijesmo pominjali Amfilohija nego sve vjerske lidere
Portal AnalitikaIzvor

MIlačić u reagovanju tvrdi da je riječ o medijskom spinu i da nije pominjao Amfilohija, već je tražio da budu izuzeti svi vjerski lideri.

“Niko nije spominjao mitropolita Amfilohija, niti bilo koje drugo vjersko lice. Pokret je ovim zahtjevom samo naznačio jedan od postulata naše organizacije od samog početka, naše opšte načelo, ništa lično, ništa personalno: sekularnost. Smatrajući da je izuzetno važno da se priča o neutralnosti izmjesti iz miljea bilo koje konfesije. Ili nacije. Ili partije”, naveo je Milačić.

On kaže da ne zna da li postoji proruski blok, ali i ako postoji, Pokret za neutralnost u njemu učestvuje isto koliko i u proskanidinavskom, prourugvajskom ili projapanskom.

“Pokret za neutralnost se zalaganjem za neutralnost Crne Gore ne zalaže za geostrateške intrese Rusije, kao što tvrdi „Pobjeda“, niti Kine, niti Čilea, niti Mozambika, već za geostrateške intrese – Crne Gore Jasni su motivi „Pobjede“: da jedno prolazno pitanje organizacije jednog skupa (ni prvog, ni poslednjeg; ne možemo svi organizovati i učestvovati u organizaciji svih anti NATO i drugih skupova; ne možemo se uvjek usaglasiti oko svega; da možemo svi bi bili isti) iskoristi za stvaranje fame o nekom navodnom propadanju nečega, o produbljivanju nekih navodnih podjela u nečemu što i ne postoji”, naveo je Milačić, dodajući da svi treba da znaju da anti- NATO koalicija postoji.

“To su građani Crne Gore. To je ona vatrena kugla o kojoj sam pričao, koja je poletjela od Lovćena, pa preko Orlovog krša i zapalila NATO zastavu. Biće ih sve više. Svuda”, zaključio je Milačić.

 

Portal Analitika