Košarka

Bez Lemba na Krku

Doron Lemb definitivno neće igrati za Budućnost Voli protiv Krke u subotu. Posjekotina na nozi američkog beka, koju je zadobio na poluvremenu poraza od Uniksa u srijedu, ipak nije toliko opasna.
Bez Lemba na Krku
Portal AnalitikaIzvor

Bivši NBA as ipak nije oštetio tetivu, ili mišić. U taboru Podgoričana to je donekle razlog za olakšanje nakon razočaranja i ispadanja iz Eurokupa.

Druga faza ostala je san, ali živi onaj mnogo bitniji: plasman u Euroligu naredne sezone. Lider ABA lige već u subotu igraće u Novom Mestu na nezgodnom gostovanju slovenačkom timu.

Problem sa Lembom, što se "plavih" tiče, samo je jedan od nagomilanih - mladi Aleksa Ilić muči se sa koljenom, zato nije ni putovao sa ekipom za Kazanj. Krilni centar Vasilije Baćović oko mjesec dana je već van stroja, prebolovao je boginje i ubrzo će biti spreman da se vrati u stroj. Od starta sezone crnogorskog šampiona prate problemi - od bolesti kapitena Šehovića, preko loma šake Džozefa do pauze centra Marića zbog povrede koljena u najgorem trenutku, kada je ekipu napustio trener Jovović.

Jedno je sigurno - ekipa će sada, bez Eurokupa, imati priliku da radi posvećenije i u kontinuitetu, sa manje dugih putovanja. ABA liga ostaje u apsolutnom fokusu, a u ritmu jednog meča sedmično biće i uigravati i lakše tim čuvati od povreda. 

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika