Protokol

Radulović predao akreditivna pisma kralju Holandije

Ambasador Vladimir Radulović, uručio je u kraljevskoj palati Nordeinde u Hagu, akreditivna pisma kralju Holandije Vilijamu Aleksandru, čime je zvanično stupio na dužnost ambasadora Crne Gore u Kraljevini Holandiji na nerezedintnoj osnovi, sa sjedištem u Briselu.
Radulović predao akreditivna pisma kralju Holandije
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, ambasador Radulović je, uz kratko podsjećanje na kraljevinu Crnu Goru, kralju Vilijamu prenio pozdrave i izraze poštovanja predsjednika Filipa Vujanovića i pozvao ga da posjeti Crnu Goru.

Takođe, upoznao je kralja Vilijama sa najvažnijim državnim i spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, uz zahvalnost za podršku Holandije u ispunjavanju evropske i evroatlantske agende, a prije svega za veoma važnu podršku članstvu u NATO.

Tokom razgovora, kralj Vilijam je čestitao ambasadoru Raduloviću na imenovanju i poželio uspješnu misiju na daljem unaprjeđenju dobrih i sadržajnih bilateralnih odnosa. Takođe, čestitao je na nedavno dobijenom pozivu za članstvo u NATO, interesovao se za dosadašnji napredak u procesu evropskih integracija, kao i za stanje i odnose u regionu Zapadnog Balkana.

Zajednički je konstatovano da treba uložiti dodatne napore kako bi odlični politički odnosi dobili novi kvalitet kroz različite mogućnosti ekonomske, investicione i kulturne saradnje.

Portal Analitika