Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Politika

BULATOVIĆ NAJAVIO: Protest za prelaznu vladu vjerovatno 20.12.

Demokratski front nije odustao od protesta, kojima je cilj prelazna Vlada, saopštio je član predsjedništva tog saveza Predrag Bulatović. Zahtjevi na novom protestu biće isti kao i prvom, koji je organizovan 27. septembra, poručio je Bulatović i novi protest, orjentaciono, najavio za 20. decembar.
BULATOVIĆ NAJAVIO: Protest za prelaznu vladu vjerovatno 20.12.
Portal AnalitikaIzvor

Pauzu su napravili, kako objašnjava, jer su htjeli da daju prednost dijalogu, budući da je dio opozicije smatrao da treba da se prvo pregovora sa DPS-om  i SDP-om  o uslovima za primjenu izbornog zakonodavstva, a tek onda o prelaznoj Vladi. 

"Kako je predsjednik DPS-a na prvom sastanku rekao da od prelazne Vlade nema ništa, a predsjednik SDP-a kazao da se do prelazne vlade dolazi konsenzuom, očigledno da i on smatra normalnim da nema prelazne vlade, mi ćemo početkom naredne sedmice održati sjednicu Predsjedništva da utvrdimo tačan datum protesta“, naveo je Bulatović.

On je dodao da će orijentaciono to biti oko 20. decembra.

"Najvjerovatnije uoči druge runde pregovora koji se vodi na nivou lidera parlamentarnih političkih partija. Očekujemo da će i ostatak opozicije tada biti svjestan da nema prelazne vlade i da će se pridružiti nama u organizaciji protesta“, poručio je Bulatović.

A anti-NATO protest koju organizuje NOVA biće održan u subotu. Svako ćutanje pojedinih političkih partija na temu NATO integracija predstavlja direktnu podršku  DPS-u, poručio je  lider Demokratske narodne partije Milan Knežević. 

Knežević: Svrstavanje CG na bilo koju stranu u ovim trenutku pogubnoKnežević: Svrstavanje CG na bilo koju stranu u ovim trenutku pogubno

"Stoga insistiramo da se formirana široka anti-NATO koalicija kao jedinstven odgovor crnogorskog naroda, koji se protivi učlanjenju u taj vojni i ofanzivni savez. Crnogorski narod ima pravo da zna kakvi su stavovi političkih subjekata o ovom društveno političkom pitanju koje opterećuje društvo“, ocijenio je Knežević.

On je pozvao režim da, ako žele, da dođe do otopljavanja odnosa sa Rusijom ukinu sankcije toj državi. 

"To bi značilo i početak otopljavanja opterećujućih untar-crnogorskih odnosa, kako na političkoj sceni, tako i komplentom društvenom ambijentu. Crnoj Gori je svrstavanje na bilo koju stranu u ovim trenutku ekonomski, društveno i civilizacijski pogubno“, poručio je Knežević.

Kako je ranije objavljeno, na anti-NATO protestu, koji počinje u  subotu u 18 sati ispred Parlamneta, govoriće i bivši predsjednik Crne Gore i Vlade SRJ Momir Bulatović.  

Antena M,rtcg.me

Portal Analitika