Politika

Garčević: Članstvo u NATO-u šansa za realni sektor crnogorske privrede

Bezbjednost i sigurnost države garant su stabilnosti njenog ekonomskog sistema i realna pretpostavka većeg priliva direktnih stranih investicija, ocijenio je nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević na sastanku članova Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i predstavnika Privredne komore.
Garčević: Članstvo u NATO-u šansa za realni sektor crnogorske privrede
Portal AnalitikaIzvor

Zahvalivši se na kontinuiranoj poršci te institucije u komuniciranju značaja procesa pristupanja Sjevernoatlantskoj alijansi, Garčević je naglasio i efekte koji se tiču kodifikacije i standardizacije proizvoda i usluga crnogorskog privrednog sektora.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici svih sektora privrede, nacionalni koordinator je govorio o šansama koje se otvaraju pred ekonomskim sektorom Crne Gore, navodeći primjere iz uporedne prakse zemalja koje su postale članice Alijanse u posljednja dva ciklusa proširenja. 

"Predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković kazao je da postoji veliki prostor za ulaganja i da, u tom pogledu, Crna Gora ima što da ponudi ne samo na NATO, nego na inostranom tržište uopšte. Predstavnici značajnog broja sektora PK saopštili su konkretne sugestije i predloge ka postizanju tog značajnog cilja", saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

Zajednički je ocijenjeno da se treba fokusirati na prezentaciju crnogorskih privrednih potencijala. U tom kontekstu, naglašeni su benefiti sticanja "NATO- koda" i iskazana potreba i neophodnost nastavka kodifikacije proizvoda i usluga. Dogovorene su konkretne aktivnosti koje će uključiti i predstavnike  privrednih komora iz regiona, koji bi sa našim privrednicima podijelili njihovo iskustvo.

Sastanak u Privrednoj komori bila je prilika za osvrt na brojne zajedničke aktivnosti sa Komunikacionim timom, te na neophodnost nastavaka plodotvorne saradnje. 

CdM

Portal Analitika