Fudbal

Benzema izbačen iz reprezentacije!

Napadač Real Madrida Karim Benzema izbečen je iz reprezentacije Francuske, saopštio je predsjednik FS Francuske (FFF) Noel le Gret.
Benzema izbačen iz reprezentacije!
Portal AnalitikaIzvor

Benzema je suspendovan iz nacionalnog tima zbog navodnog ucjenjivanja saigrača iz selekcije Matjea Valbuene. Centarfor je početkom prošlog mjeseca priveden zbog sumnje da je umiješan u ucjenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

Benzema je nedavno izjavio da je samo htio da pomogne, da je preko svog prijatelja želio da posreduje između Valbuene i ucjenjivača. Međutim, Valbuena smatra da je imao druge namjere. 

"Odlučio sam da Benzema nije koristan reprezentaciji. Ovo je bila teška odluka", rekao je prvi čovjek francuskog fudbala. 

Ovo je veliki udarac za "Trikolore" pola godine uoči Evropskog prvenstva čiji će Francuska biti domaćina, jer je Benzema ubjedljivo najbolji strijelac reprezentacije sa 27 golova. 

Njegovim izbacivanjem golgeterski teret pada na leđa Olivijea Žirua (13 golova), Andre-Pjera Žinjaka, Antoana Grizmana (po 6) i Aleksandra Lakazeta (1). 

Benzema ima 27 godina, reprezentativac je od 2007. godine, a nastupao je 81 put za "Trikolore".

Portal Analitika