Društvo

Gradonačelnik obišao radove na vodoizvorištu Mareza

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, obišao je radove na izgradnji novog objekta crpne stanice „Mareza1“.
Gradonačelnik obišao radove na vodoizvorištu Mareza
Portal AnalitikaIzvor

Novi objekat CS „Mareza1“ obuhvata izgradnju armirano betonske konstrukcije sa usisnim bazenom za pumpe i zamjenu kompletne hidromašinske i elektroopreme. Vrijednost ugovorenih radova je 950.000 eura i u cjelostiće će se finansirati iz sredstava d.o.o. „Vododovod i kanalizacija“, koja su obezbijeđena kroz kreditni aranžman sa Investiciono-razvojnim fondom.

Realizacija projekta će donijeti brojne benefite, a to su efikasnija proizvodnja i distribucija vode, podizanje nivoa kvaliteta pružanja usluga vodosnabdijevanja, širenje vodovdne mreže i obezbjeđenje sigurnosti i automatsku kontrolu procesa rada. Izvođač cjelokupnih radova je kompanija „CMC” iz Herceg Novog.

Nakon završetka ovih radova riješiće se pitanje dovoljnih količina vode za potrebe stanovnika Glavnog grada, za duži vremenski period.

Prije realizacije ugovornog dijela projekta Društvo je  realizovalo pripremne radove u vrijednosti od 50.000 eura, kako bi se građanima Podgorice i Danilovgrada omogućilo nesmetano snabdijevanje vodom tokom trajanja  izvođenja radova.

CS „Mareza 1”, je izgrađena davne 1950. godine i bila je prvi objekat u sistemu snabdijevanja vodom sa ovog vodoizvorišta za potrebe građana Podgorice i Danilovgrada. 

Portal Analitika