Društvo

Ispravne ponude za pelet i brikete

Ponude nikšićke kompanije Neckom od 164,22 eura po toni peleta i fočanske Lovćen trade od 168,45 eura po toni briketa ocijenjene su kao ispravne i najpovoljnije od strane posebne Komisije opštine Pljevlja za vrjednovanje ponuda za nabavku tog alternativnog ogrjeva u skladu sa pregovaračkim postupkom odobrenim od strane Uprave za javne nabavke, saopšteno je iz pljevaljske opštine.
Ispravne ponude za pelet i brikete
Portal AnalitikaIzvor

Komisija je preporučila predsjedniku opštine Mirku Đačiću da, nakon isteka roka za žalbe, zaključi ugovor sa prvorangiranim ponuđačima.

Ponuda fočanskog Lovćen trade-a bila je jedina ponuda za briket dok su uz Neckom ponude za pelet dostavile još tri kompanije. Jedna od ponuda bila je neispravna dok su druge dvije bile skuplje od ponude Nikšićke kompanije.

Predsjednik Đačić očekuje da će pelet i briket ubrzo stići u Pljevlja nakon čega će odmah uslijediti distribucija zainteresovanim građanima po subvencioniranim cijenama. Visina subvencije biće takva da će cijene koju će građani plaćati za briket i pelet imati motivacioni karakter za prelazak sa grijanja na ugalj na grijanje na pelet i briket.

„Ponuđene cijene od 164,22 eura po toni peleta i 168,45 eura po toni briketa su sa uračunatim PDV-om. Novac za nabavku, na inicijativu Ministartsva održivog razvoja i turizma, opredijelila je Vlada Crne Gore u iznosu od 417.500 eura i za tu sumu, u prvom krugu nabavke alternativnog energenta, dobićemo oko 609 tona peleta i 1885 tona briketa“, precizirao je predsjednik Đačić.

Maksimalna količina koju jedno domaćinstvo može kupiti je dvije tone peleta ili dvije tone briketa, zavisno od vrste energenta koju koriste.

Portal Analitika