Svijet

TRAŽE SE VLASNICI BAČENIH 130.000 EURA: Trag novca vodi do Balkana

Austrijska policija traga za "vlasnicima" 130.000 eura pronađenih u Dunavu pokraj Beča, za koga se sumnja da potiče sa Balkana, a slučajni prolaznici, koji su novac pronašli tokom šetnje mogli bi kao nagradu da dobiju kompletan iznos ukoliko se ispostavi da on nema vlasnika ni "kriminalno porijeklo".
TRAŽE SE VLASNICI BAČENIH 130.000 EURA: Trag novca vodi do Balkana
Portal AnalitikaIzvor

U vodi je plivao novac o čemu su prolaznici obavijestili policiju koja je odmah pokrenula istragu kako bi utvrdila čije su novčanice. Najprije se mislilo da se radi o falsifikatima, ali je ustanovljeno da se radi o "pravom" novcu, što je podstaklo dalje sumnje.

Policija Donje Austrije pozvala je svoje kolege iz Beča da pomognu u rješavanju slučaja. Čuvari reda pokušavaju da rasvetle da li novac ima bilo kakve veze sa nekim krivičnim djelima.

Policija smatra da bi novac mogao biti povezan sa pranjem novca i da trag vodi na Balkan.

"Moguće je da su neke osobe izgubile živce i novac bacile u Dunav", preneo je jedan neimenovani policajac. On je dodao da predstoji i duga istraga, ali se taj drugi trag ispostavio netačnim, pošto više ne postoji nada da će se ustanoviti iz koje banke je novac. Takođe je otvoreno i pitanje da li će oni koji su pronašli taj novac dobiti nagradu ukoliko se ustanovi da mu je porijeklo iz krivičnog djela.

U slučaju da se ne utvrdi da je to dio plijena nekog krivičnog djela i ne pronađe vlasnik, prolaznici koji su našli novac i obavijestili o tome policiju, mogli bi dobiti kompletan iznos poslije godinu dana. (Novosti)

Portal Analitika