Fudbal

Lider se renovira - Đikanović i Šćekić su nove želje!

Bez obzira na fenomenalnu polusezonu i sasvim zasluženo osvojenu jesenju titulu, Mladost će morati da pretrpi nešto dublji rez u svom igračkom rosteru. Trener Nikola Peco Rakojević je na pravi način posložio kockice, ali par njih će morati da zamijeni novima.
Lider se renovira - Đikanović i Šćekić su nove želje!
Portal AnalitikaIzvor

Ne, nije riječ o nekom nezadovoljstvu, već jednostavno pojedini fudbaleri Mladosti su na cijeni, a na neke od njih će uprava "romantičara" i zaraditi solidna finansijska sredstva za naše prilike.

Takva je situacija sa Dušanom Lagatorom - defanzivni vezista je bio jedan od najstandardnijih igrača Mladosti, ali kako za sada stvari stoje 99 odsto će od zime zadužiti opremu Čukaričkog. Za transfer Podgoričani će dobiti određenu svotu novca, kao i procenat od sljedeće prodaje nekadašnjeg veziste Mogrena.

Znači, mjesto pored Mirka Raičevića ostaje upražnjeno, a mogao bi da ga popuni Aleksandar Šćekić! Ovaj 23-godišnji vezista je kao i većina igrača Bokelja imao najbolju polusezonu, a njegov kvalitet je primijećen i van granica Crne Gore. Za usluge nekadašnjeg člana Berana i Jedinstva se raspituju Vojvodina, Partizan i rumunski Targu Mureš. Šćekić ima slične karakteristike Lagatora i mogao bi da ga zamijeni na pravi način.

Najviše će se osjetti odlazak Damira Kojaševića. Zapravo, da tako ne bude zadužen će biti Ivan Vuković - napadač od početka sezone trenira sa jesenjim prvakom i ukoliko ne pronađe inostrani angažman vratiće se u klub za koji je igrao prošle sezone. Kojašević prema posljednjim informacijama definitivno ne ostaje na Stari Aerodrom - odlazi u inostranstvo, a da li u Uzbekistan odakle je i došao, vidjećemo...

Ono što nije uzrokovano odlascima, ali jeste želja čelnika i trenera Mladosti je jedan centralni defanzivac. Igor Radusinović ima dosta problema sa povredama, a konkurenciju bi mogao da pojača Đorđe Đikanović. Rođeni Nikšićanin je napravio pauzu od pola godine pri povratku iz Saudijske Arabije, a ukoliko se vrati u crnogorski fudbal to će mu biti četvrti klub, jer je do sada nastupao za Čelik, Sutjesku i Budućnost.

Sigurno da je pred "romantičarima" burna i zanimljiva pauza tokom koje će raditi na jačanju igračkog kadra kako bi sačuvali za sada ogromnih devet poena prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona ekipu Rudara.

(Šansasport.com)

Portal Analitika