Društvo

Ražnatović uputio zahtjev MUP-u da riješi problem građana koji nemaju novu ličnu kartu

Član Radne grupe parlamentarnog dijaloga i politički direktor Pozitivne Aleksandar Ražnatović uputio je na sastanku sa predstavnicima MUP-a zahtjev da se riješi problem 15.000 građana koji imaju biračko pravo, ali nemaju biometrijska lična dokumenta već posjeduju stare lične karte ili ih uopšte nemaju, kako bi i oni imali priliku da učestvuju na izborima - saopšteno je iz Pozitivne.
Ražnatović uputio zahtjev MUP-u da riješi problem građana koji nemaju novu ličnu kartu
Portal AnalitikaIzvor

Ražnatović je predložio MUP-u da se pomenuti građani oslobode  plaćanja naknade za izdavanje nove lične karte, a svim starijim osobama i licima sa invaliditetom, kojih ima preko 4.000, omogući korišćenje mobilnih stanica za uzimanje podataka na licu mjesta.

„Da bismo imali punu primjenu izbornog zakonodavstva, što je i cilj Radne grupe, potrebno je i ovim građanima – biračima, omogućiti aktivno učešće na sljedećim parlamentarnim izborima. Stoga, pozdravljamo reakciju MUP-a, koji je nakon našeg zahtjeva već najavio kampanju, kako bi se građanima omogućila zamjena stare lične karte za novu”, zaključio je Ražnatović.

Portal Analitika