Košarka

Euroliga: Posljednja šansa za Ročestija

Makabi predvođen crnogorskim reprezentativcem Tejlorom Ročestijem mora pobijediti večeras njemački Brose ukoliko želi da zadrži šanse za plasman u TOP16 Eurolige.
Euroliga: Posljednja šansa za Ročestija
Portal AnalitikaIzvor

Računica za tim iz Tel Aviva je jasna, šanse za prolaz su male ali nijesu nerealne. ,,Ponos Izraela“ bi u slučaju trijumfa nad Bambergom morao da se nada pobjedi CSKA nad Daru- šafakom našeg Milka Bjelice u petak.

Ukoliko se desi taj scenario, pobjeda nad Darušafakom u Istanbulu u posljednjem kolu bila bi dovoljna za prolaz.

- Ne razmišljamo o posljednjem kolu, već samo o Broseu u četvrtak. Dobra stvar je to što je forma u usponu, u posljednje dvije sedmice smo konač- no dosegli formu koju želimo od početka sezone. Vjerujem da ćemo pobijediti odlične Njemce – kazao je Ročesti, plejmejker naše selekcije i najbolji strijelac prošle sezone Eurolige.

Važan meč u petak čeka Crvenu zvezdu koju sa klupe predvodi Podgoričanin Dejan Radonjić. Gostovaće favoritu Fenerbahčeu, koji je prvi na tabeli a ipak ima takmičarski motiv u ovoj utakmici. Himki naših Tajrisa Rajsa i Marka Todorovića će u istoj grupi nakon poraza u Beogradu gostovati Strazburu Vladimira Golubovića u petak. Francuski tim mora pobijediti ako želi da ostane u igri za TOP16, a razrješenje situacije u grupi očekuje se tek u posljednjem kolu.

Večeras:

18.00 – Karšijaka – Lokomotiva

20.00 – Efes – Laboral Kuća

20.15 – Makabi – Brose

20.30 – Limož – Olimpijakos

20.30 – Sasari – Unikaha

21.00 – Barselona – Žalgiris

Sjutra

18.00 – CSKA – Darušafaka

19.00 – Cedevita – Armani

20.00 – Bajern – Real Madrid

20.30 – Strazbur – Himki

20.45 – Fenerbahče – C. zvezda

20.45 – Panatinaikos – Z. Gora

Portal Analitika