Politika

Milačić nije htio Amfilohija na anti NATO protestu

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić, novinar Monitora, odbio je poziv Nove srpske demokratije da učestvuje u organizovanju anti NATO protesta nakon što Andrija Mandić nije prihvatio Milačićev zahtjev da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije aktivno ne učestvuje na protestnom skupu, saznaje Pobjeda.
Milačić nije htio Amfilohija na anti NATO protestu
Portal AnalitikaIzvor

Milačić je u pismu Andriji Mandiću taksativno naveo sedam uslova pod kojima bi njegova NVO prihvatila da se nađe u organizacionom odboru i u ključnom zahtjevu zatražio da ,,vjerska lica ne budu aktivni učesnici protesta“.

- Pokret za neutralnost zahtijeva da organizatori garantuju da će na ovom protestnom skupu od aktivnog učešća biti izuzeta vjerska lica bez obzira o kojoj se konfesiji radi - navodi se pismu koji je Milačić uputio Mandiću, a u koje je Pobjeda imala uvid.

U Novoj srpskoj demokratiji ali i Demokratskoj narodnoj partiji su taj zahtjev prepoznali kao uslov da se Srpska pravoslavna crkva potpuno odstrani od uticaja u kampanji protiv NATOa, jer je od vjerskih zajednica u Crnoj Gori jedino SPC otvoreno bila protiv atlantskih integracija Crne Gore. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika