Društvo

KOVAČEVIĆ: Veliko interesovanje majki sa troje ili više djece

Podgoričkom Centru za socijalni rad juče se prijavilo 300 žena koje su se interesovale za Zakon prema kojem majke sa troje i više djece mogu ostvariti doživotnu nadoknadu od 193 ili 330 eura, kazala je Radiju Crne Gore ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.
KOVAČEVIĆ: Veliko interesovanje majki sa troje ili više djece
Portal AnalitikaIzvor

"Primili smo juče 48 zahtjeva gdje je dokumentacija bila uredna i potpuna. Takođe, na Kolegijumu smo donijeli odluku da Pravilnik sa uslovima koji donosi taj akt objavimo u jednom ili dva dnevna lista kako bi omogućili ljudima da budu bolje informisani", poručila je Kovačević.

Najavila je da će na sjutrašnjoj Sjednici vlade biti razmotrene primjedbe i sugestije socijalnih partnera na Zakon o zaradama u javnom sektoru.

"Očekujem da ćemo već sjutra na Sjednici imati informaciju koliko smo prihvatili zahtjeva, mada je veći dio usaglašen. Ima još detalja koje treba usaglasti, ali veći dio predloga prihvatili su ministar finansija i radna grupa. Smatram da će stavovi u najvećem dijelu biti usaglašeni prije dolaska u Parlament, navela je Kovačević.

Ponovila je da bi se, kako je i ranije najavljeno, Zakon o zaradam u javnom sektoru trebao naći u parlamentarnoj raspravi zajedno sa budžetom za narednu godinu.

Portal Analitika