Košarka

Budućnost BEMAKS savladala Kvarner

Košarkašice Budućnost Bemaksa ostvarile su sedmu pobjedu u Međunarodnoj regionalnoj ligi i zadržale maksimalan učinak ove sezone – izabranice Gorana Boškovića u Rijeci su savladale ekipu Kvarnera 75:70 (16:21, 23:12, 23:20, 13:17).
Budućnost BEMAKS savladala Kvarner
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski šampion novom pobjedom protiv najbližeg pratioca na tabeli grupe B potvrdio je kvalitet i nastavio sa sjajnim izdanjima ove sezone u regionalnom takmičenju. Budućnost Bemaks u narednom kolu, 16. decembra dočekuje Čelik.

Kvarner je imao pet poena prednosti (21:16) nakon prve četvrtine, ali je druga dionica u potpunosti pripala izabranicama Gorana Boškovića koje su preokrenule do odlaska na veliki odmor – 39:33.

U toku treće dionice, crnogorski šampion uglavnom je imao dvocifrenu prednost, a ''plus devet'' (62:53) koliko je bilo na kraju tog perioda, sačuvao je do kraja meča i upisao sedmu pobjedu.

Irena Matović sa 30 poena i 10 skokova predvodila je Budućnost Bemaks do pobjede,Jovana Popović je upisala 19, dok je Nikol Ebon Henri meč završila sa 10 poena i devet uhvaćenih lopti.

U redovima hrvatskog tima koji je doživio drugi poraz u sezoni, Monika Tomljenović je postigla 18 poena, uz sedam skokova, dok jeHristina Marjanović meč završila sa 12.

Budućnost Bemaks u narednom kolu, 16. decembra dočekuje Čelik.

Portal Analitika