Fudbal

Bild otkrio ko je sljedeća meta Bajerna

Njemački Bild, koji uvijek ima dobre i tačne informacije, piše da Bajern kreće u juriš na Borusijinog ponajboljeg igrača - Granita Džaku!
Bild otkrio ko je sljedeća meta Bajerna
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što su karte otkrivene u bavarskom klubu nisu željeli da kriju želju da potpišu Džaku.

"On je igrač kojeg naši skauti trenutno najviše prate", otkrio je sportski direktor Bajerna Matijas Zamer. 

Bild otkriva i ključan detalj iz Džakinog ugovora, koji će upravu Borusije natjerati da se odrekne njegovih usluga već narednog ljeta. Naime, reprezentativac Švajcarske ima potpisanu saradnju sa Koltovima do juna 2019. godine, ali postoji klauzula po kojoj bi Džakina sloboda 2017. godine koštala tek 25.000.000 eura. Poslije svega što je Džaka pokazao u prethodnom periodu jasno je da se vodeći ljudi kluba neće zadovoljiti ovom sumom, pa bi do sljedećeg ljetnjeg prijelaznog roka mogli da inkasiraju čak i duplo više novca. 

Međutim, Džaka je sam nedavno istakao da bi odlazak u Bajern za njega bio pogrešan potez.

„Sigurno ne bih otišao u Bajern, jer znam da bih tamo bio tek četvrti ili peti igrač u sredini. Volio bih da ostanem u Borusiji još neko vrijeme, a onda da lijepo razmislim o svemu i odlučim đe ću“, rekao je Švajcarac. 

Ali, veliko je pitanje koliko će se on uopšte pitati o svemu, ako novac, odnosno menadžeri i čelnici Borusije umiješaju svoje prste...

Portal Analitika