Rukomet

Lakši trening za ''Lavice'', Crna Gora rutinski sa Tunisom

Lakši trening za crnogorske ''lavice'' u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva u Danskoj - naše rukometašice opravdale su ulogu favorita protiv Tunisa slavivši 37:26, upisale treću pobjedu na šampionatu uz startni remi sa Srbijom. Selektor Dragan Adžić odmorio je glavne igračice za veliki derbi za Danskom, a priliku us dobile najmlađe koje su i u ovom duelu pokazale da se na njih u budućnosti može najozbiljnije računati.
Lakši trening za ''Lavice'', Crna Gora rutinski sa Tunisom
Portal AnalitikaIzvor

To je treći uzastopni trijumf crnogorskih rukometašica na šampionatu, nakon startnog remija sa Srbijom 28:28. Slavile su i protiv Japana 29:23 i Mađarske 32:15. Tunis je bez bodova u dosadašnjem dijelu šampionata, a poražen je i od Mađarske 39:20, Danske 32:20 i Japana 31:21. 

Crnogorske rukometašice opravdale su ulogu favorita i novom pobjedom ostale su u trci za prvo mjesto u grupi. Tunis je ravnopravan rival bio samo u prvih desetak minuta, nakon čega su izabranice selektora Dragana Adžića stekle prednost koju su do poluvremena uvećale na sedam golova. Razlika je u finišu meča iznosila i 12 pogodaka.

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Đurđina Jauković sa devet, dok je Jovanka Radičević postigla osam golova. U selekciji Tunisa najbolja je bila Mona Čebah sa devet, dok je Ines Kulidi meč završila sa osam golova.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak, igrati sa Danskom, za prvo mjesto u grupi.

Crna Gora - Tunis 37:26 (19:12)

Herning - „Jiske bank boksen“. Gledalaca: 1.100. Sudije: Lensi i Lopes Griljo (Argentina). Sedmerci: Crna Gora 2(2), Tunis5 (5). Isključenja: Crna Gora 12, Tunis4 minuta.

Crna Gora: Rajčić, Hasanić (pet odbrana), Barjaktarović (šest odbrana), B. Pavićević 2, Radičević 8, Jovanović 1, Jauković 9 (1), I. Pavićević 2, Klikovac 3, Lazović, Bulatović 4 (1), Ramusović 1, Mehmedović 2, Despotović, Raičević 4, Grbić.

Tunis: Hamza (dvije odbrane), Abdalah (sedam odbrana), Ben Slama, Gerisi, Režeb, Tumi, Amiše, Sfar ben Šker, Žlezi 4, Rezgi 1, Žuini, Ćeba 9 (5), Huildi 7, Dardur 1, Hamruni 4, Kuki.

Portal Analitika