Crna hronika

UP:Krivična prijava protiv osumnjičenog za ubistvo policajca

Službenici Uprave policije MUP-a Bijelo Polje danas su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije, Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv Enisa Memića (32) iz Brodareva – Republika Srbija, zbog osnova sumnje da je 22. jula ubio policijskog službenika CB Bijelo Polje Irfana Kujovića,saopšteno je iz Uprave policije.
UP:Krivična prijava protiv osumnjičenog za ubistvo policajca
Portal AnalitikaIzvor

- Sumnja se da je E.M. navedenog dana oko 19,45 časova počinio krivično djelo na način što, upravljajući vozilom VW Golf II bijele boje, u mjestu Pajska luka nije stao na znak zaustavljanja koji mu je dao saobraćajni policajac Irfan Kujović, koji je tada bio na dužnosti, već je nastavio kretanje u njegovom pravcu, udario ga vozilom i oborio, a zatim se vozilom udaljio sa lica mjesta - saopšteno je iz UP.

Policijski službenik Kujović je, kako navode, tom prilikom zadobio povrede od kojih je nastupila smrt.

- Službenici Uprave policije MUP-a su, ubrzo nakon teškog ubistva počinjenog na štetu našeg kolege, raspolagali podacima o identitetu E.M. kao mogućeg izvršioca, a brojne mjere i radnje koje su uslijedile, a koje su preduzete po nalogu postupajućeg tužioca, dovele su do prikupljanja činjenica koje ukazuju na osnov sumnje da je E.M. počinio ovo krivično djelo. U toku ovih mjera i radnji, koje su preduzete do podnošenja krivične prijave protiv E.M, službenici naše policije su bili u komunikaciji i razmjenjivali informacije sa više država u regionu, a posebno intenzivna komunikacija ostvarena je sa policijama Srbije i Bosne i Hercegovine. Krivična prijava protiv E.M. podnijeta je u redovnom postupku, budući da je ovo lice, prema informacijama kojima raspolažemo, lišeno slobode u Bosni i Hercegovini u vezi sa drugim krivičnim djelom počinjenim na teritoriji te države -saopšteno je iz UP.

E.M. je, prema informacijama kojima raspolaže UP, zbog predmetnog krivičnog djela počinjenog u Bosni i Hercegovini danas priveden nadležnom tužiocu u toj državi, dok će nadležni organi Crne Gore i Bosne i Hercegovine ostvariti komunikaciju u vezi sa procesuiranjem sudu krivičnog djela teško ubistvo počinjenim na našoj teritoriji na štetu kolege Kujovića. 

 

Portal Analitika