Fudbal

Nejmar prvi Barsin igrač mjeseca u istoriji

Nejmar da Silva postao je prvi igrač u istoriji Barselone koji je dobio nagradu za igrača mjeseca, kao i treći Brazilac kojem je to pošlo za rukom.
Nejmar prvi Barsin igrač mjeseca u istoriji
Portal AnalitikaIzvor

Nejmar je u izboru Fudbalskog saveza Španije izabran za igrača novembra, pošto je dominirao u savršenom nizu Katalonaca.

Aktuelni šampion Španije i Evrope pobijedio je svih pet utakmica u novembru, od toga tri u prvenstvu, a Brazilac je postigao pet golova u Primeri i zabilježio dvije asistencije.

Činjenica je da se nagrada dodjeljuje od septembra 2013. godine, ali je prosto nevjerovatno da niko iz redova Barselone nije uspio da se nađe među laureatima, posebno kada znamo da u timu igraju ili su igrali Ćavi, Inijesta, Leo Mesi i ostali. 

Nejmar je trenutno na prvom mjestu u obje statističke kategorije u španskoj ligi – prvi je strijelac sa 14 golova, dok dijeli i vodeće mjesto asistenata sa Nolitom, Soldadom, Bejlom i Markom Asensijom. Sva petorica namjestila su po 5 pogodaka. 

Nekadašnji napadač Atletiko Madrida Dijego Kosta prvi je dobio nagradu za igrača mjeseca, čime je pokrenuo seriju napadača u izboru, njih ukupno 15. Najviše nagrada, po dvije, imaju Kristijano Ronaldo, Antoan Grizman, Nolito, Karlos Vela i Dijego Godin koji je jedini defanzivac koji je proglašavan za igrača mjeseca. 

Jedini golman izabran za spomenuto priznanje jeste Kejlor Navas koji ga je dobio u martu 2014. kada je čuvao mrežu Levantea.

(B92)

Portal Analitika