Fjuriju oduzet pojas zbog revanša sa Kličkom

Novi svjetski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri ostao je bez jednog od tri pojasa koje je osvojio pobjedom nad Vladimirom Kličkom.
Fjuriju oduzet pojas zbog revanša sa Kličkom
Portal AnalitikaIzvor

Britancu je oduzet IBF pojas jer je odbio borbu sa zvaničnim izazivačem Vjačeslavom Glazkovom zbog revanša sa Ukrajincem. Fjuri je 28. novembra prekinuo Kličkov niz od 18. uzastopnih odbrana titule prvaka svijeta od 2004. godine.

"Naš izazivač je bio Glazkov, ali je Fjuri umjesto toga potpisao klauzulu o revanšu sa Kličkom", potvrdio je oduzimanje IBF pojasa Britancu čelnik ove asoscijacije Lindzi Taker. 

Fjuri će tako novi okršaj sa Ukrajincem dočekati sa samo dva pojasa, u WBA i WBO verzijama, dok je WBC u vlasništvu Amerikanca Deonteja Vajldera. 

Samoprozvani "kralj cigana" je od pobjede nad kličkom u centru pažnje zbog kontroverznih izjava u vezi sa homoseksualcima i ženama, te kritike abortusa. 

"Tajson Fjuri voli svoje bližnje, ne mrzi nikoga", rekao je Fjuri nakon što je žestoko kritikovan zbog izjave da "je najbolje mjesto za žene u kuhinji i na leđima".

Portal Analitika