Crna hronika

Uhapšen Vladimir Roganović

Vladimir Roganović (29) iz Herceg Novog uhapšen je nakon što je policija u njegovom stanu pronašla poluautomatski pištolj i municiju koje je držao u ilegalnom posjedu. Hercegnovski inspektori su pretresom Roganovićevog stana pronašli pištolj „glok“ sa 13 komada municije i elektrošoker. Na meti policije našao se i Roganovićev džip BMW X6, u kojem su pronađena tri telefona i četiri SIM kartice, koji su oduzete radi provjere. Roganović je uz krivičnu prijavu priveden zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom.
 Uhapšen Vladimir Roganović
Portal AnalitikaIzvor

 Određeno mu je zadržavanje u policijskim prostorijama do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda. Kako su iz policije kazali, pronađeni pištolj i municija biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Roganović je poznat javnosti od ubistva vođe navijača Crvene zvezde Marka Vesnića i ranjavanje njegovog kuma Ivana Markovića.

Vladimiru Roganoviću se stavljalo na teret da je zajedno sa Duškom Roganovićem i Draženom Čađenovićem 2009. godine u blizini Omladinskog parka u Igalu ubio Vesnića, ali je u ponovljenom postupku pravosnažno oslobođen. Jedini osuđeni za ubistvo je Duško Roganović, koji je dobio 12 godina zatvora. Od Vladimira Roganovića je i u maju zaplijenjen pištolj „CZ“ za koji nije imao dozvolu.

 Osim Roganovića, na meti hercegnovskih inspektora ovih dana našli su se i njegovi sugra- đani I. B. i N. Z.

- U stanu I. B. pronađeno je pirotehničko sredstvo, dok su u stanu N.Z. pronađeni maskirni pancir, prsluk i gas maska – navodi se u saopštenju policije. Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti. I.B. i N.Z. neće biti krivično gonjeni, jer se osnovni tužilac u Herceg Novom izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. (Pobjeda)

Portal Analitika