Fudbal

Dani Alves opet isprozivao Real

Defanzivac Barselone Dani Alves opet je potkačio velikog rivala iz Madrida.
Dani Alves opet isprozivao Real
Portal AnalitikaIzvor

Brazilac je govoreći za špansku televiziju o predstojećem Svjetskom prvenstvu za klubove podsjetio da je njihov veliki rival prečesto propuštao finala koja je glasno najavljivao, kao što je to bio slučaj prilikom prošlogodišnje eliminacije Reala u polufinalu Lige šampiona od Juventusa.

Prvo pitanje odnosilo se na Svjetsko klupsko prvenstvo koje uskoro očekuje Barselonu.

„Želimo ponovo da upišemo imena zlatnim slovima u istoriju fudbala. To je naš cilj, iako je konkurtencija žestoka. Ali, moramo da idemo polako, od meča do meča. Ne želimo da se zalijećemo kao neki koji su suviše glasno najavljivali titule, a poslije ih nigdje nije bilo na terenu“, jasno je aludirao na Madriđane Dani Alves. 

Brazilac ima jasan stav i po „slučaju Čerišev“ zbog kojeg je Real izbačen iz Kupa kralja.  

“Ko napravi grešku, mora da je plati. Pravila su jasna.“

Alves je dao i zanimljivu izjavu o Pepu Gvardioli i saradnji sa njim.

„Radeći dugo sa Pepom postali smo predvidljivi kao tim. Bili smo pročitani. Sada smo kontra toga, nepredvidivi, ali i dalje imamo jasnu i prostu filozofiju igre, kao u prve dvije ili tri sezone pod njegovim vođstvom."

Neizostavno pitanje je i ko će osvojiti Zlatnu loptu – Mesi ili Ronaldo?

„Mislim da će je Leo osvojiti i to sa velikom razlikom. Mnogo je ispred ostalih konkurenata, pogotovo kada je riječ o uticaju koji ima na igru svog tima. Najbolji fudbaler na svijetu ne postiže samo golove, on vodi igru svog tima“, zaključuje Dani Alves.

Portal Analitika