Region

Pod sumnjom desetak lica za usmrćivanje Gorana Bakića

Iako je prije skoro mjesec dana Goran Bakić (54) upucan na terasi porodične kuće u selu Donja Konjuša, još uvijek nema glavnoosumnjičenog za to krivično djelo. U Višem javnom tužilaštvu kažu da je u toku pretkrivični postupak, da je pod sumnjom desetak lica od kojih je nekima rađen i poligraf, kao i da su na licu mjesta pronađeni DNK tragovi koji su poslati na analizu.
Pod sumnjom desetak lica za usmrćivanje Gorana Bakića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tek nakon dobijanja svih rezultata, znaće se da li je neko od osumnjičenih stvarno i ispalio hitac iz lovačke puške koji je sa dvije ustrjelne rane u predjelu trbuha pogodio nesrećnog Bakića.

Od zadobijenih povreda, čovjek je 24 časa nakon incidenta preminuo u KBC Niš gdje su doktori bezuspješno pokušavali da mu spasu život. U cilju dalje istrage, Tužilaštvo nije željelo da iznosi detalje, kao ni eventualni motiv ovog ubistva. Iako se u početku sumnjalo da se možda radi o zalutalom hicu, vrlo brzo je isključena ta mogućnost.

Bakić je pogođen sredinom novembra, uveče oko 20 časova dok je sjedio na terasi porodične kuće u selu, kada je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zadobio dvije ustrelne rane u predjelu trbuha. U selu Donja Konjuša kod Prokuplja, gdje žive uglavnom staračka domaćinstva još uvijek su u čudu.

Kažu da su Bakića poznavali vrlo slabo, da je rijetko boravio u porodičnoj kući u selu gdje mu je prije oko godinu dana umro otac i da je živio na relaciji Niš - Konjuša, te da se nikome u selu nije zamjerio nešto posebno. Veče u kojoj je pogođen iz vatrenog oružja, bio je u društvu sa suprugom. Bakić je nakon što je pogođen iz vatrenog oružja kolima Hitne službe prevezen na Odjeljenje hirurgije u teškom opštem stanju i životno ugrožen, gdje je nakon operativnog liječenja hitno transportovan na Odjeljenje urgentne hirurgije Kliničko bolničkog centra Niš, ali je i pored svih pokušaja reanimacije sjutradan podlegao povredama.

Ono što je zanimljivo je činjenica da je ubistvo Bakića, jedino na teritoriji Topličkog okruga koje se desilo u 2015. godini do sada.

Blic.rs 

Portal Analitika