Društvo

Krivokapića i poslanike zvali na Paradu

Organizatori treće podgoričke Povorke ponosa, Kvir Montenegro, pozvali su danas predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i sve poslanike crnogorskog parlamenta da dođu na treću Paradu ponosa, koja će u Glavnom gradu biti održana u nedjelju.
Krivokapića i poslanike zvali na Paradu
Portal AnalitikaIzvor

"Mi, lezbejke, gejevi, bisksualne, trans, interseksualne i kvir osobe smo oni koje, između ostalih, predsjednik Skupštine i svi poslanici i poslanice zastupaju u Skupštini Crne Gore. Mi smo, između ostalih, i osobe koje su ih svojim glasovima na izborima odabrale nas zastupaju i štite i naša osnovna ljudska prava, bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripadaju", saopšteno je iz NVO Kvir Montenegro.

Istakli su da bi učešće Krivokapića i poslanika u parlamentu na Povorci ponosa poslalo poruku "svim nama, lezbejkama, gejevima, biseksualnim, trans, interseksualnim i kvir osobama iz Crne Gore da u ovoj borbi za osnovna ljudska prava nijesmo sami".

"I da o našim osnovnim ljudskim pravima jednako brinete, bez predrasuda ili diskriminacije, te da postoji spremnost predsjednika, poslanika i poslanica u Skupštini Crne Gore da štite osnovna ljudska prava svih, bez pravljenja kompromisa i dnevno-političkih kalkulacija", navodi se u pozivu. 

Portal Analitika