Društvo

JOVANOVIĆ: Crtanje mete

Prvo je srpski nacionalistički sajt IN4S objavio da sam autor montaže na kojoj se nalazi rupa od metka na licu Amfilohija Radovića, a onda su to prenijele beogradske Novosti, uz tekst kako „Crnogorci na društvenim mrežama vode danima "opasne ratove", a na meti važne javne ličnosti“. Da se vode ratovi više je nego jasno jer sam i ja očito postao meta srpskih ekstremista.
JOVANOVIĆ: Crtanje mete
Portal AnalitikaIzvor

Po poznatom običaju, koji se praktikuje od tridesetih godina prošlog stoljeća, umjesto da se suprostavljaju stavovima onoga koga smatraju altera pars, udara se na ličnost sa pokušajem diskreditacije manipulacijom i iskontruisanim poodmetanjima. Objavljena moja slika uz koju se nalazi slika Amfilohija Radovića sa metom jeste sa mog profila od prije 3-4 godine. Ta slika se često nalazi i na Analitici uz moje kolumne. Slika Amfilohija sa rupom mi je poznata i ona se nalazi na internetu, da ja znam, više od bar 7-8 godina. I nije ona jedina  na kojoj su montaže sa likom Amfilohija Radovića. Pregledao sam profil posljednje tri godine i na njemu nema nema te fotografije.

Inače, moj profil je dostupan isključivo mojim prijateljima.  Zaista se ne mogu zakleti da pomenutu fotografiju nijesam nekada „skinuo“ sa interneta i poostavio na fejsbuk, jer bi bilo besmislica da pamtim unazad 4,5,6 godina što se postavljalo na FB. Ono što je suštinsko pitanje otkud baš sad manipulacija sa tom montažom i pripisivanje meni autorstva kad je vrlo lako utvrditi koje se fotografije Amfilohije Radovića nalaze na internetu i kada su postavljene. Možda zato što je procurilo da pišem odgovor na iskonstruisane primjedbe SPC na Nacrt zakona o slobodi vjeroispovjesti? Oni koji su objavili montažu ili „skrin šot“ , neću se zakleti koje je od to dvoje, „slučajno“ su ispustili da ostave datum od kad datira ta montaža ili „skrinšot“.  Valjda im ranije nije bilo interesantno da objave, već je to zloupotrebljeno u trenucima kada se bavim odgovrima SPC na njihove „primjedbe“ na Nacrt zakona o slobodi vjeroispovjesti i kad Crna Gora pretenduje da medijima i medijskoj i kulturološkoj kloaki koja pritiska Crnu Goru bar posljednjih tridesetak godina za sva vremena kaže goodbye.  Ne znam kako to da shvatim što sam postao njihova meta do komplimenat da radim prave stvari. A o tome da je „Na portalu "Analitika" objavljena slika mitropolita sa rupama od metaka na licu“, kako tvrde beogradske Novosti, čitaoci Analitike mogu sami da posvjedoče.

Slobodan JOVANOVIĆ

 

Portal Analitika