Abiznis

Societe Generale banka nastavlja sa podrškom zajednici u kojoj posluje

Societe Generale banka Montenegro dobitnik je specijalnog priznanja za korporativnu filantropiju Iskra. Na svečanoj ceremoniji u petak, 4. decembra, potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović uručila je nagradu direktorici Divizije resursa Banke Marini Banović.
Societe Generale banka nastavlja sa podrškom zajednici u kojoj posluje
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Godina 2015. je za Societe Generale banku u Crnoj Gori  još jedna godina obilježena prestižnim nagradama:  proglašeni smo najboljom bankom u Crnoj Gori, od dva renomirana međunarodna magazina The Banker i Euromoney. To da smo dobri bankari, to smo manje više znali, dok priznanje Iskra u oblasti društveno odgovornog odnosa prema zajednici, do kojeg izuzetno držimo, a za koje nijesmo  specijalizovani, za nas ima poseban značaj jer predstavlja potvrdu  da i na tom polju držimo dobar pravac“, kazala je Banović.

Ona je izrazila posebno zadovoljstvo nagradom i dodala da će Banka nastaviti da i dalje pruža podršku zajednici u kojoj posluje. 

Već treći put Banka dobija priznanje Iskra - nagrada za filantropiiju. Prvi put je bila dobitnik Specijalnog priznanja za doprinos inkluzivnom obrazovanju 2011. godine, dok je  2012. dobila nagradu za doprinos na nacionalnom nivou.

„U 2015. godini, u društveno odgovornom poslovanju, Banka je posebnu pažnju posvetila podršci zdravstvenom sistemu, inkluzivnom obrazovanju, kulturi i zaštiti životne sredine, pri čemu su svoj doprinos, volonterskim akcijama,  dali i zaposleni Banke“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Medicinska oprema, u vrijednosti od po 10.000 eura, za Klinički centar Crne Gore i Dom zdravlja Podgorica, poboljšaće praćenje razvoja ploda tokom trudnoće, kao i ginekološku dijagnostiku i prevenciju raka grlića materice. Institutu za bolesti djece donirana je infuziona pumpa za preciznu isporuku anestezije tokom operacija djece. Oko 40 zaposlenih je učestvovalo u dobrovoljnom davanju krvi kao dio akcije podizanja svijesti o značaju i važnosti ove aktivnosti.  

Poseban doprinos Banka je dala inkluzivnom obrazovanju. Donirala je specijalizovanu opremu za djecu sa smetnjama vida koja pohađaju četiri osnovne škole u Crnoj Gori.  Svim osnovnim školama poklonjeni su priručnici za unapređenje nastave sa djecom sa autizmom kao i sa talentovanim i darovitim učenicima. Zaposleni Banke su kroz akciju „Pokloni knjigu“, prikupili oko 360 knjiga i poklonili ih Osnovnoj školi „Vukašin Radunović“ u Beranama.

Banka podržava i razvoj kulture. Ponosni je sponzor Crnogorskog narodnog  pozorišta i u sezoni 2015. i 2016, kao i aktivnosti Francuskog kulturnog centra u 2015. U svom Prostoru za umjetnost do sada je omogućila pet izložbi za mlade akademske umjetnike. 

„Banka nastoji da i u odnosima sa klijentima i sa zaposlenima djeluje društveno odgovorno. Nedavno je organizovala predavanje na temu „Rizici u elektronskom poslovanju i mehanizmi zaštite u internet bankarstvu“. Do kraja 2015. godine Banka će nastaviti sa svojim društveno odgovornim aktivnostima u skladu sa potrebama i prioritetima zajednice u kojoj posluje. U narednoj godini, posebna pažnja biće usmjerena na obrazovanje i kulturu“, zaključak je saopštenja.

Portal Analitika