Abiznis

Žugić-Proskurjakova: Kontinuirana podrška Svjetske banke

Ministar finansija Radoje Žugić primio je danas u posjetu šeficu Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatjanu Proskurjakovu.
Žugić-Proskurjakova: Kontinuirana podrška Svjetske banke
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, sastanak je bio prilika da se rezimiraju sprovedene aktivnosti u prethodnom periodu, kao i da se načelno razgovara o strateškom okviru za buduću saradnju u kontekstu djelatnosti i podrške Svjetske banke, koja uključuje ne samo finansijsku, već i tehničku i ekspersku pomoć.

- Ističući da se pomenuta finansijska institucija u kontinuitetu ističe kao pouzdan partner Vladi Crne Gore i razvojnim politikama koje promoviše i sprovodi, ministar Žugić je naglasio potrebu tijesne saradnje između dvije strane, naročito u prioritetnim sektorima kao što su turizam, energetika i prirađivačka industrija –ističe se u saopštenju resornog ministarstva.

Ukazujući na dosadašnja pozitivna iskustva u komunikaciji sa crnogorskim institucijama, Proskurjakova je iskazala uvjerenje da će koncept buduće saradnje, kroz Strategiju za naredni petogodišnji period, biti kompatibilan sa prioritetnim ekonomskim pravcima države.

Portal Analitika