Rukomet

U utorak derbi sa Mađaricama, ADŽIĆ: Nemaju slabog mjesta

Plasman u osminu finala je obezbijeđen, a od sjutra kreće borba za što bolju poziciju u grupi A.
U utorak derbi sa Mađaricama, ADŽIĆ: Nemaju slabog mjesta
Portal AnalitikaIzvor

Rukometašice Crne Gore sastaju se sa Mađarskom, koja je nakon dva odigrana kola prva na tabeli, sa gol razlikom +25. Mađarice su na ovom prvenstvu jače za Anitu Gorbic i Sandru Začik-Seleši, koje su propustile Evropsko prvenstvo pred svojim navijačima.

Sigurno da nas čeka rukometni spektakl. 

"Mađarska ima najbolje bekove na šampionatu, a neke od njih, koji nastupaju u Ligi šampiona, nijesu našle mjesto na Svjetskom šampionatu, što pokazuje o kakvoj je reprezentaciji riječ. Nijesu samo bekovi kvalitetni. Kovačić predvodi krila, a i pivoti imaju izvanredu saradnju sa bekovskom linijom. Njihova golmanka brani za Đer, veoma dobro u Ligi šampiona, tako da, praktično, nemaju slabog mjesta. Naravno, veoma dobro poznajemo ovaj tim, spremali smo se i znamo kako i na koji način moramo da igramo sa njima", rekao je selektor Crne Gore Dragan Adžić.

Samo jedan zvanični meč odigrala je Crna Gora sa Mađarskom i dobila (28:26) u prvom kolu glavne faze Evropskog prvenstva u Srbiji 2012. godine. "Lavice" su slavile, a zanimljivo je da je meč okončan sa čak tri crvena kartona.

(Šansasport.com)

Portal Analitika