Politika

Tivat: SNP neće na sjednicu parlamenta povodom pozivnice

Odluka predsjednika tivatskog parlamenta Krsta Boškovića da zakaže svečanu sjednicu, povodom poziva Crnoj Gori za učlanjenje u NATO, krajnje je neprimjerena i odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) neće prisustvovati jednom takvom događaju.
Tivat: SNP neće na sjednicu parlamenta povodom pozivnice
Portal AnalitikaIzvor

"Bošković je tim potezom pokazao nevjerovatan izbor prioriteta, pošto je većina građana Tivta, kao uostalom i čitave Crne Gore, protiv ulaska u NATO vojni savez. Možda je, ipak, zakazivanje svečane sjednice za koju niti ima mjesta niti realno opravdanog povoda, Boškovićev lični prioritet kako bi pokazao lojalnost partijskom šefu. Predsjednik lokalnog parlamenta je tako, još jednom, sebične političke interese stavio iznad interesa svih građana Tivta", poručuju iz SNP-a.

U pitanju je, svakako, kako dodaju, manifestacija loših namjera, ali i pojavni oblik svega onoga što će se dešavati u narednom periodu, a to je da će se svi loši potezi vlasti na državnom nivou, kao i oni na lokalnom, pokušati opravdati pozivnicom u NATO pakt.

"U jedan takav kalup, po svemu sudeći, odmah je potrčao da se uklopi Bošković, kao dugogodišnji potpredsjednik Opštine i prvi saradnik bivšeg gradonačelnika Miodraga Kankaraša, kako bi ličnu odgovornost za mnoga nepočinstva vlasti u Tivtu abolirao time što je Crna Gora dobila poziv u Sjevernoatlanski vojni savez", zaključuju iz SNP-a.

Portal Analitika