Abiznis

WTE Vasertehnik: Nije stigla nikakva tužba

– Povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da su podnete krivične prijave protiv pojedinaca za koje se sumnja da su oštetili budžet i protivzakonito stekli dobit ili moć u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje voda u Budvi 2010. godine, vodeća nemačka kompanija u Evropi za pružanje usluga u oblasti vode, tehnike i energije „WTE“ Vasertehnik, saopštava da na njihovu adresu do danas nije stigla nikakva zvanična tužba, saopšteno je iz te kompanije.
WTE Vasertehnik: Nije stigla nikakva tužba
Portal AnalitikaIzvor

Iz kompanije WTE ističu da su do sada ispoštovali sve ugovorne obaveze, koje su izvršene u skladu sa zakonom, odgovorno, profesionalno i na vreme.

Za navodnu umešanost osoba koje su bile angažovane na izgradnji projekta u Budvi, u ovoj kompaniji su saznali iz novinskih napisa. WTE, kao jedan od najvećih partnera lokalnih zajednica Budva i Tivat, u skladu sa dobrom praksom i poštujući sve zakonske regulative, nastavlja sa započetim poslovima. Takođe, odgovoriće na sve zahteve nadležnih organa kako bi se ovaj slučaj priveo kraju i kako bi se dokazalo da WTE ne bi trebalo da se pominje u vezi sa krivičnim prijavama.

Povodom informacija o ekloškoj katastrofi i odlaganju otpada koji nastaje pri prečišćavanju vode u postrojenju u Opštini Budva, Kompanija saopštava da je ona ponudila najbolja ekološka i tehnološka rešenja i dobila garancije nadležnih organa da će se problem deponovanja mulja, za koji WTE kao nosilac radova nije odgovoran, uskoro rešiti.

U WTE-u ističu i da se nadaju da će se u najskorijem roku ovaj problem rešiti koji je od velike važnosti i za građane Budve i za dalji razvoj turizma i kompletne privrede na Primorju.

Dobra praksa poslovanja niže i reference: preko 100 uspešno izvedenih postrojenja, koja su puštena u pogon, a čak na trećinu ovih projekata vrši se i usluga upravljanja. WTE je prisutan u 18 zemalja, dok usluge koristi više od 19 miliona ljudi. Najznačajniji projekti kompanije su u Moskvi (postrojenje za tretman vode za piće, dva postrojenja za tretman otpadne  vode, postrojenje za spaljivanje otpada), Istambulu, Beču, Kipru (5 postrojenja za tretman otpadne vode), Nemačkoj, Austriji, Estoniji, Litvaniji, Poljskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, a od nedavno i u Rumuniji i mnogim drugima.

„WTE“ Vasertehnik sa sedištem u Esenu, u Nemačkoj, osnovana je 1989. godine, a od pre nekoliko godina deo je EVN grupe, moćnog austrijskog energetskog giganta. 

Portal Analitika