Crna hronika

DEBELI BRIJEG: Pokušao da prokrijumčari cigarete

Crnogorski policajci i carinici oduzeli su na Graničnom prelazu Debeli brijeg veću količinu neprijavljenih cigareta bez akciznih markica.
DEBELI BRIJEG: Pokušao da prokrijumčari cigarete
Portal AnalitikaIzvor

„Službenici Carinske ispostave Debeli Brijeg i Regionalnog centra granične policije Jug – Odjeljenje granične bezbjednosti Herceg Novi su 04. decembra kontrolisali „Ford Fokus C-maks”, mađarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Mađarske V.T. (31), a koje su carinski službenici izdvojili za detaljan pregled na izlaznoj traci“, navodi se u saopštenju.

Detaljnim pregledom carinski i policijski službenici su, uz korišćenje specijalne kamere – fibroskopa, u specijalno izrađenom bunkeru ispod instrument table pronašli nekoliko pakovanja cigareta „Merylin“. Daljim pregledom vozila, u plinskoj boci – rezervoaru, takođe je pronađena krijumčarena roba. Cigarete su pronađene i u specijalno napravljenim pregradama u pragovima vozila.

Pronađeno je ukupno 31.640 komada cigareta marke „Merilyn“ bez akciznih markica.

Carinski službenici su oduzeli krijumčarenu robu.

V.T. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden zamjeniku tužioca u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje u pokušaju. 

rtcg.me

Portal Analitika