Politika

KRIVOKAPIĆ: NATO je nova vrsta slobode za Crnu Goru

– Dostignuće NATO-a je nova vrsta slobode za Crnu Goru. Sloboda od prijetnji, sloboda od nametanja, od onih koji misle da su veliki, ali koji nas kroz istoriju nijesu mogli uplašiti, sloboda od onih koji misle da mogu biti iznad zakona. Razne vrste sloboda su došle a da toga mnogi nijesu svjesni - kazao je preksinoć na konvenciji SDP-a u Herceg Novom predsjednik ove partije Ranko Krivokapić.
KRIVOKAPIĆ: NATO je nova vrsta slobode za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, SDP je i prije 25 godina znala tačno da odredi pravi kurs, da vidi daleko, evroatlantski, građanski, ali samostalno. - To se zove vizija, mudrost, ali iznad svega hrabrost i istrajnost, bez čega taj brod nikada ne bi dovde doplovio. Imali smo uvijek liderstvo u evroatlantskim i građanskim inicijativama i znali smo da povedemo Crnu Goru i sa malo brojeva, ali sa puno snage, ljubavi, uvjerenja i istrajnosti – kazao je Krivokapić. On je naglasio da svaka snaga koja leži samo u brojevima ne može istrajati i da će svaka snaga koja nije utemeljena u pravdi, istini, dobroj viziji i ispravnoj politici, postati teret pod kojim će se slomiti oni koji je manifestuju. Po riječima lidera SDP-a, ova partija je išla za veličinom koju čini vizija i tako su dostojno pomogli Crnoj Gori u ovih 25 godina. Sa takvom baštinom, kako je rekao, imaju pravo i da očekuju više, da ,,članstvo u NATO bude baština svih, spoznaja svih i trajno dobro Crne Gore“. Krivokapić je naglasio i da SDP nikada nije bio izborno jači i nikada međunarodno poštovaniji i poručio da je to „kapital koji će stvoriti novo dobro za Crnu Goru“. Članica Predsjedništva i Glavnog odbora SDP Mirel Radić- Ljubisavljević je kazala da je poziv za članstvo u NATO samo „poziv da uđemo u društvo uređenih demokratskih država i okvir da prihvatimo standarde zapadnih država“, kao i da Crnu Goru još čeka dosta posla.

Aktuelni predsjednik OO SDP Herceg Novi Dragan Šimrak je rekao da su hercegnovske socijaldemokrate imale posebno težak put, jer su svih 25 godina u opoziciji, a ,,vlast su i danas oni koji su oslobađali Dubrovnik, uništili po snazi četvrtu ekonomiju iz vremena velike Jugoslavije“. - Uništili su grad u kojem je bilo prestižno živjeti i stvarati. Pretvorili su Herceg Novi u grad koji se na Crnogorskom primorju najmanje razvijao, u kome su uništeni izuzetni turistički kapaciteti i potencijali. Ali sve ima kraj, pa i ovi njihovi najnoviji novski eksperimenti. Nijesu ni svjesni što se sve od 2. decembra promijenilo, dobijanjem poziva za članstvo Crne Gore u NATO. Shvatiće to vrlo brzo - kazao je Šimrak. Na konvenciji hercegnovskog SDP-a izabran je novi Opštinski odbor partije od 22 člana koji je podmlađen sa desetak novih članova. Za 15-ak dana planirana je sjednica na kojoj će birati predsjednika lokalnog odbora SDP-a.

Pobjeda

Portal Analitika