Politika

MILOŠEVIĆ: U dijalog da se uključi i Demokratski front zbog punog konsenzusa

Realno je da se o određivanju datuma novih izbora razgovara nakon sastanka lidera partija, kazao je za Dan politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević.
MILOŠEVIĆ: U dijalog da se uključi i Demokratski front zbog punog konsenzusa
Portal AnalitikaIzvor

On je ocijenio da bi svakako bilo dobro da se u "aktuelni dijalog u Skupštini uključi i Demokratski front zbog punog konsenzusa".

Prema najavama, lideri parlamentarnih partija (mimo DF-a) o izbornom procesu i drugim pravno političkim pitanjima trebalo bi da razgovaraju na novom sastanku u Skupštini, koji je zakazan za 21. decembar.

Tarzan Milošević je u izjavi za Dan rekao kako smatra da nema potrebe za formiranjem prelazne vlade u Crnoj Gori.

„Postojeća ima puni legitimitet, ako ne bude osporen u parlamentu, da funkcioniše do novih izbora. Što se tiče novih izbora, želimo punu implementaciju izbornog zakonodavstva i da se postigne što veći konsenzus oko određivanja datuma održavanja izbora“, poručio je Milošević.

Na sastanku lidera parlamentarnih političkih subjekata početom ove sedmice, čiji je cilj bio prevazilaženje političke krize i stvaranje uslova za fer i demokratske izbore, dogovoreno je da se formira grupa koja će se baviti izbornim zakonodavstaom, državnim resursima i medijima. Na čelu radne grupe će do imenovanja kopredsjedavajućeg biti predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić. Radna grupa će od sjutra raditi svakodnevno.

Portal Analitika