Društvo

Advokati iz regiona najavili prisustvo na suđenju kolegi Vladanu Bojiću

Advokat Vladan Bojić najavio je prisustvo predstavnika advokatskih komora iz regiona na suđenju koje mu je zakazano za 12. januar zbog optužbi da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka. Bojić se na Svečanoj akademiji advokatske komore Crne Gore koja je juče održana u Maestralu u Budvi susreo sa kolegama iz regiona koji su kako navodi čuli za ,,njegov slučaj“.
Advokati iz regiona najavili prisustvo na suđenju kolegi Vladanu Bojiću
Portal AnalitikaIzvor

- Proces protiv mene, kolege iz regiona smatraju direktnim napadom na profesiju advokata i sasvim je izvjesno da će na zakazano suđenje poslati svoje predstavnike – kazao je Bojić za Pobjedu.

Krivičnu prijavu protiv Bojića podnio je glavni specijalni tu-žilac Milivoje Katnić. Tužilac Katnić ga tereti da je u dva telefonska razgovora koje je imao sa suprugom Lazara Rađenovića, Jelenom  Rađenović u septembru nakon posjeta u Spužu povrijedio tajnost postupka. Bojić je bio zastupnik bivšeg predsjednika budvanske opštine Lazara Rađenovića koji je sredinom avgusta uhapšen u ,,aferi TQ Plaza i Jaz“. Advokat Bojić, koji je u ovom predmetu osumnjičeni, ranije je kazao novinarima da je prijava protiv njega veliki skandal i da to neće značiti kapitulaciju advokature.

Portal Analitika