Crna hronika

UP: A.K. osumnjičen za tri teške krađe u crkvama u Herceg Novom

Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Herceg Novi su Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv A.K. (57) iz Peći sa Kosova, zbog osnova sumnje da je tokom jula počinio tri krivična djela teška krađa u vjerskim objektima na području ovog grada.
UP: A.K. osumnjičen za tri teške krađe u crkvama u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Tima za odnose s javnošću Uprave policije, sumnja se da je jednu tešku krađu počinio na štetu Mitropolije crnogorsko-primorske, u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Kumboru, a dvije teške krađe na štetu Kotorske biskupije, u crkvama Svete Ane i Svete Rožarije u Kamenarima.

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je A.K. počinio krivična djela u periodu od 10. do 19. jula 2015. godine na način što je upotrebom podesnog sredstva polomio cilindrične uloške ulaznih vrata navedenih crkvi, odakle je otuđio novac koji je pronašao, a koji je kasnije potrošio. Policijski službenici su sa lica mjesta izuzeli određene predmete i tragove koji su, zajedno sa još jednim predmetom pronađenim kod osumnjičenog, upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Sveukupne policijske aktivnosti, sprovedene u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, dovele su do rasvjetljavanja ovih događaja. Krivična prijava protiv A.K. podnijeta je u redovnom postupku, budući da se ovo lice već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela - stoji u saopštenju.

Portal Analitika