Politika

Mlade Demokrate: Vratićemo povjerenje u politiku i političare

Mlade Demokrate održale su Prvu konstitutivnu sjednicu Glavnog odbora koji broji 114 članova, a na kojoj su razmatrali aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori i birali svoje rukovodstvo na državnom nivou.
Mlade Demokrate: Vratićemo povjerenje u politiku i političare
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz te partije, Glavni odbor Mladih Demokrata za svoje potpredsjednike jednoglasno je izabrao diplomiranog pravnika Vladimira Jokića, apsolvente na Ekonomskom fakultetu Radomira Đokovića i Luku Krstovića, dok je za sekretara izabran magistrant na Fakultetu političkih nauka u Podgorici Đorđe Otašević. Za portparolku Mladih Demokrata izabrana je članica Glavnog odbora Mladih Demokrata Svetlana Tomić.

Takođe se navodi da je Glavni odbor izabrao Predsjedništvo tog stranačnog tijela, koje čine: Danilo Šaranović, Vladimir Jokić, Luka Krstović, Radomir Đoković, Đorđe Otašević, Svetlana Tomić, Dijana Pejović, Mirko Babić, Jovica Jokić, Đorđe Zenović, Bojan Rajević, Dragana Vidić, Vladana Kundačina, Vladan Rakočević, Marko Janketić, Maja Stojanović, Marko Vuković, Radovan Anđelić, Đorđije Rašović, Nikola Kažić i Milica Istijanović.

- Mlade Demokrate na istoj sjednici odlučile su da formiraju Centar modernih vještina, Centar za internacionalnu saradnju, Centar za saradnju sa medijima, Centar za lokalnu saradnju, Centar za realizaciju kampanje, Centar za edukaciju i na taj način jasno stavili do znanja da su spremni i organizovani za ozbiljan, hrabar i naporan rad, kako bi Demokrate ostvarile cilj zbog kojeg su i osnovane: moderna, evropska, demokratska i bogata Crna Gora. Vrijeme je potvrdilo da je politika Demokratske Crne Gore od svog osnivanja do danas ona politika koja je svim građanima govorila istinu i imala konretnu političku i  ekonomsku ponudu. Na Prvom kongresu Demokrata obećali smo da ćemo vratiti povjerenje u politiku i političare, da ćemo mladima pružiti šansu da rukovode i odlučuju, da ćemo aktivirati struku, da ćemo za svaki problem ponuditi rješenje, da ćemo živjeti za politiku, a ne od politike, da ćemo ostvariti sve ono što smo obećali. A obećali smo da ćemo pobijediti kriminal, korupciju, nepotizam, ekonomsku, političku, moralnu degradaciju društva i države i sve one pošasti koje nam je svih ovih 25 godina servirao režim na čelu sa Milom Đukanovićem. Vrijeme za nove, savremene, moderne ideje i kadrove, jer život  ne može da čeka. Vrijeme je da osvojimo budućnost - navodi se u saopštenju Mladih Demokrata.

Portal Analitika