Zabava

Evo kako nedostatak seksa ugrožava ljepši pol

Raskid, posao, putovanja… Postoji mnogo razloga zašto vaš seksualni život može biti neredovan ili skoro u potpunosti izostati. Ali da li nedostatak seksa može ugroziti vaše zdravlje?
Evo kako nedostatak seksa ugrožava ljepši pol
Portal AnalitikaIzvor

Pogledajte kako apstinencija utiče na ljepši pol: 

1. Tjeskoba i anksioznost 

Tjeskoba je najčešća posljedica nedostatka seksa, zbog smanjenog lučenja hormona oksitocina, koji se otpušta tokom seksa. 

Naučno je dokazano da seks pomaže kod oslobađanja od stresa. Tokom odnosa, mozak oslobađa hemikalije koje omogućavaju pozitivne emocije i opuštaju vas – poput endorfina i oksitocina. Kada ove stvari nedostaju, naročito ako ste navikli na njih, ima smisla da dođe i do drastične promjene raspoloženja. 

2. Depresija 

Kako se produžava vrijeme apstinencije, žene postaju i sve depresivnije. 

3. Nezadovoljstvo 

Laž je da žene mogu da izdrže mnogo duže nego muškarci bez seksa. Što je manje seksa, to je sve više nezadovoljstva u životu. Jedno istraživanje je pokazalo da čak 60 odsto žena smatra kako je veza s partnerom, koji nema jednak libido, osuđena na propast. Nedostatak seksa u vezi negativno utiče na samopouzdanje. Pored toga, nestaje osjećaj bliskosti i žena se osjeća sve usamljenije. 

4. Pad imuniteta 

Seksom i poljupcima razmjenjuju se bakterije, a manjak seksa, znači i manje izlaganje bakterijama. Što manje imate seks, vaš imunitet će biti slabiji. Redovnim seksom u organizmu se proizvode antitijela koja mogu da podižu imunitet u borbi protiv virusa. Bez seksa žene postaju osjetljivije na prehladu i grip. (Super Žena)

Portal Analitika