Crna hronika

Ljekari ZIKS-a odlučiće o boravku Miloša Marovića

Milošu Maroviću, sinu visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, sinoć je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama prilikom prodaje 26.000 kvadrata zemljišta u Prijevoru. On je noć proveo u privatnoj klinici Kodra, a gdje će nastaviti liječenje odlučiće danas Uprava zatvora.
Ljekari ZIKS-a odlučiće o boravku Miloša Marovića
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, zatvorski ljekari će podrobno pogledati medicinsku dokumentaciju Miloša Marovića i nakon toga donijeti odluku da li će liječenje nastaviti u privatnoj klinici, gdje je od 2. decembra, zatvorskoj bolnici ili Klinič- kom centru Crne Gore. Razlozi za pritvor Marović je sinoć u 17.30 iz privatne klinike priveden sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici. Osumnjičeni je saslušavan oko 45 minuta pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević na okolnosti o određivanju pritvora.

Prema pouzdanim saznanjima našeg lista, Marović nije iznio odbranu zbog zdravstvenih razloga, ali mu je pritvor određen zbog uticaja na svjedoke i težine krivičnog djela. Njegov branilac, advokat Zdravko Begović potvrdio je sinoć da je njegov klijent teškog zdravstvenog stanja. - Moj branjenik Miloš Marović saslušan je pred sudijom za istragu Vladimirom Novovićem. Tokom saslušanja je konstatovano ono što je sigurno, a to je da je moj branjenik veoma lošeg zdravstvenog stanja. On je iz zdravstvene ustanove ,,Kodra“ doveden u zgradu Vi- šeg suda i to sve je bilo iscrpljujuće za njega. On u takvom stanju nije bio sposoban da da svoju odbranu i iznese svu argumentaciju – rekao je Begović. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika