Region

Povučena prijava protiv čelnika "Kurira"

Minisitar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je večeras da će povući prijavu protiv vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i protiv glavnog i odgovornog urednika tog lista Milana Lađevića zbog podstrekavanja na lažno prijavljivanje.
Povučena prijava protiv čelnika "Kurira"
Portal AnalitikaIzvor

"To će biti učinjeno da neko ne bi pomislio da se bilo ko obračunava sa njima zbog slobodnog mišljenja. To ne znači da oni nijesu krivi. Ministarstvo će učiniti sve u skladu sa zakonom, da pronađe način da povuče prijavu. Vidjećemo sa pravnicima da li je to moguće i na koji način", kazao je on na konferenciji za novinare.

On je povodom pripadnika policije koji su na prethodnoj njegovoj konferenciji stajali oko njega, rekao da mu je žao što se "protiv tih momaka i djevojaka vodila hajka, jer nijesu krivi nizašta".

"Krenula je hajka na institucije i od tog trenutka nije dozvoljeno da institucije rade svoj posao, već je na njih vođena hajka 24 časa, čemu su se osim medija priključili i predstavnici OEBS-a", ukazao je Stefanović.

Stefanović je podsjetio da je Kurir danima objavljivao stvari i za premijera Aleksandra Vučića i za Vladu na šta "ima pravo", ali da je u nedjelju objavljen "najteži mogući tekst" u kome je navedeno da je premijer izvršio konkretno krivično djelo, nakon čega je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela.

Prema njegovim riječima, u zemlji su se desile teške i užasne stvari, ali niko ne sprečava kritiku vlasti i ne pada mu na pamet da to radi.

List Kurir je u nedjelju na naslovnoj strani objavio naslov "Krivična prijava zbog iznude i podstrekavanja: Vučićević i Vučić me tjerali da lažno optužim Rodića!", a u novini i detalje krivične prijave, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Za krivično djelo lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu u Srbiji, zaprijećena je kazna za od tri mjeseca do tri godine zatvora, a za teži oblik djela od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Portal Analitika