Crna hronika

Miloš Marović na saslušanju u Višem sudu

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović salušao je danas Budvanina Miloša Marovića, sina predsjednika Političkog savjeta Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, osumnjičenog da je sa još osam osoba zloupotrijebio službeni položaja prilikom prodaje 26.000 kvadrata neurbanizovanog placa u Budvi. Za sat vremena Novović će donijeti odluku da li će mu biti određen pritvor ili ne. Nakon saslušanja, Marović je vraćen u privatnu bolnicu Codra gdje se nalazi na liječenju.
Miloš Marović na saslušanju u Višem sudu
Portal AnalitikaIzvor

Marović je danas iz bolnice Codra dovezen na slušanje u podgorički Viši sud.

On se juče u pratnji svojih advokata javio Specialnom državnom tužilaštvu koje je prije mjesec izdalo je nalog za njegovo hapšenje.

Mlađeg Marovića specijalni tužilac Lidija Vukčević je juče saslušala u privatnoj bolnici Codra, u Podgorici, nakon čega mu je odredila zadržavanje do 72 sata.

Miloš Marović navodno nije bio sposoban da da izjavu u zgradi Specijalnog tužilaštva.  Inače, on je više od mjesec dana bio van Crne Gore, a prema riječima advokata nalazio se na liječenju u Beogradu.

U ovom slučaju ranije su status svjedoka saradnika dobili bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marovićev kum Marko Vujović.

Tužilaštvo smatra da je ovom prilikom budžet opštine Budva oštećen za 1.400.000 eura.

(CdM)

Portal Analitika