Politika

Medojević: Podnijeću krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje

Panična reakcija diktatora na moju izjavu u kojoj kao poslanik, član Odbora za odbranu i bezbjednost, koji godinama pratim kriminalne aktivnosti raznih grupa u Crnoj Gori i njihov politički uticaj, ukazujem na mnoštvo veoma opasnih indicija da u Crnoj Gori djeluju organizovane kriminalne grupe koje se bave švercom oružja, najbolji je putokaz Vrhovnom državnom tužilaštvu kuda treba da ide istraga o švercu oružja. Podnošenje krivične prijave protiv mene zbog izjave u medijima je upravo školski primjer lažnog prijavljivanja i ja ću odmah nakon dobijanja potvrde ko je u ime Vlade podnio krivičnu prijavu, podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje protiv tog lica koje bude zastupalo Vladu. – saopštio je lider Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.
Medojević: Podnijeću krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, hapšenje crnogorskog državljanina V.V. koji je uhvaćen u Bavarskoj, sa automobilom punim oružja, bombi i eksploziva, samo nekoliko dana pred teroristički napad u Parizu, i neblagovreno reagovanje crnogorske policije na zahtjeve kolega iz Bavarske, ukazuju na, kako kaže on, opravdanu sumnju da je oružje iz Crne Gore otpremljeno od strane neke kriminalne grupe koja ima podršku određenih cenatara bliskih režimu.

“U svojoj izjavi sam ponovio ono što su mediji  već objavljivali, a i što sam ja više puta izjavljivao - da su već po potjernicama Interpola, zahtjevima DEA-e i drugih velikih bezbjednosnih agencija, hapšeni strani državljani  pod optužbama da su ugovarali prodaju oružja za kokain, kolumbijskoj terorističkoj organizaciji F.A.R.C.. Vlada je prodala svoju firmu za promet naoruzanja MDI  belgijskom državljaninu, koji je, opet po potjernici Interpola i DEA-e, optužen za trgovinu narkoticima, oružjem i pranje novca i uhapšen je u Crnoj Gori. Suviše indicija koje ukazuju da je Crna Gora pod ovim korumpiranim režimom postala sigurna destinacija za sklapanje dilova oko naoružavanja terorističkih organizacija, paravojski, paramilicija, raznih pobunjenika i desperadosa”, ističe se u saopštenju Medojevića.

On napominje da je borba protiv terorizma  i finansiranja njihovih operacija obaveza države Crne Gore i prema NATO-u i prema EU i dodaje da njegova izjava može samo da bude tretirana kao patriotska obaveza i dužnost, kao poslanika i člana Odbora za bezbjednost.

Pozivanje VDT-a da pokrene istragu na bazi ovih javno objavljenih indicija je pravo i obaveza svakog građanina i predviđeno je i zakonom kao način na koji tužilastvo prikuplja saznanja o mogućem vršenju krivičnih djela. Podnošenje krivične prijava od strane diktatora zbog izjave u medijima je ponovno uvođenje verbalnog delikta i  njegova najava da će se obračunavati sa svojim političkim protivnicima po metodama koje nemaju veze sa demokratskim pravnim državama. Podnošenje krivične prijave protiv mene zbog izjave u medijima je upravo školski primjer lažnog prijavljivanja i ja ću odmah nakon dobijanja potvrde ko je u ime Vlade podnio  krivičnu  prijavu, podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje protiv tog lica koje bude zastupalo Vladu. Pozivam diktatora da se ne krije iza drugih, nego neka sam podnese krivičnu prijavu da i na taj način pokaže da je od Crne Gore napravio privatnu mafijašku državu, u kojoj se progoni demokratska opozicija, novinari, nvo aktivisti koji ne pristaju da služe diktatoru”, napominje lider PzP-a.

On je kazao da želi da podsjeti građane Crne Gore da su se  sve njegove izjave o korupciji, organizovanom kriminalu, švercu i lopovlucima ovog režima, vremenom pokazale kao istinite, stručne i patriotske.

“Od Telekom , KAP-a, Željezare, narko klanova, Mojkovčana, Grandovaca, propalih investicija i slično.  Samo polako. Vrijeme je najbolji sudija”, poručio je Medojević.

Podsjećamo, Vlada je na jučerašnjoj sjednici upoznala sa usmenom informacijom o Inicijativi za podnošenje krivične prijave protiv Medojevića po Članu 388 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, za krivično djelo lažno prijavljivanje. Iz Vlade su saopštili da "zlonamjerne, senzacionalističke, krajnje tendenciozne, a ničim argumentovane optužbe, notorne neistine iznijete na račun najviših nosilaca državnih funkcija, Vlade i predsjednika Vlade iziskuju preduzimanje zakonom propisanih radnji".

Portal Analitika