Politika

ŠABOVIĆ: Došlo je vrijeme za prelaznu vladu

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Džavid Šabović istakao je da nakon što je poznat epilog pozivnice za članstvo u NATO treba formirati prelaznu vladu, koja bi prepremila fer i demokratske izbore u čiji ishod ne bi bilo sumnji. Šabović je za Dan rekao da iznosi lični stav, ali vjeruje da će podršku za tu ideju dobiti i u svojoj i u drugim partijama.
ŠABOVIĆ: Došlo je vrijeme za prelaznu vladu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik parlamenta i šef SDP-a Ranko Kriovkapić za danas u podne zakazao je prvu sjednicu Radne grupe parlamentranog dijaloga za pripremu fer i slobodnih izbora.

Šabović je naveo da je SDP spremna za izbore, kad god da se dese, ali da je glavni uslov da budu održani prema pravilima koji će svi da prihvate.

„Nama su potrebni fer izbori, dakle, zna se na šta se tu misli, potpuno primijenjena elektronska identifikacija birača, čist birački spisak i eliminisanje zloupotreba javnih resursa u stranačke svrhe. Potrebno je da izborno zakonodavstvo bude potpuno primijenjeno. Ako smo skoro u EU i NATO, onda moramo da se ponašamo evropski, da to balkansko ponašanje ostavimo“ iza sebe, ocijenio je Šabović.

On je ubijeđen da će SDP na tim izborima ostvariti izvanredan rezultat i siguran je da će građani znati da vrednuju politiku te stranke.

„Još sam ranije isticao da su nam vrednija naša četiri mandata koje dobijamo samostalno, nego osam sa nekim. Sada je vrijeme za prelaznu vladu, sa novim premijerom, u kojoj će svako imati svog predstavnika, koja će biti zadužena da pripremi fer izbore, dakle, da imamo pravila koja će svima biti prihvatljiva i koja će svi poštovati. Zloupotreba javnih resursa u stranačke svrhe prosto ne smije biti“, istakao je Šabović.

Dan 

Portal Analitika