Abiznis

Miomir M. Mugoša novi direktor Poreske uprave

Vlada je juče imenovala Miomira M. Mugošu za direktora Poreske uprave, koji je do sada bio v.d, piše Pobjeda.
Miomir M. Mugoša novi direktor Poreske uprave
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, Nemanja Katnić koji je bio v.d. sekretara Ministarstva poljoprivrede imenovan je za sekretara.

Na osnovu prijedloga Ministarstva turizma Vlada je dala saglasnost da „Luštica Development“ izvodi pripremne radove većeg obima za izgradnju objekata od opšteg interesa - pristupne saobraćajnice koja povezuje regionalni put i glavnu marinu u zahvatu DUP-a „Donji Radovići centar“.

„Luštica Development“ je dobila saglasnost i za izvođenje pripremnih radova za izgradnju hotela minimum četiri zvjezdice sa pratećom saobraćajnicom u zahvatu DUP-a „Golf i Donji Radovići zapad“.

Na listi prioritetnih nalaze se 64 projekta, čiji početak realizacije je predviđen u narednih deset godina, procijenjene vrijednosti 4,3 milijarde eura. Tri milijarde odnosi se na saobraćaj, 1,1 milijarda na energetiku, 172 miliona na zaštitu životne sredine i 84,3 miliona na društvene djelatnosti.

Na listi koju je usvojila Vlada je deset energetskih projekata, devet saobraćaja, 30 iz životne sredine i 15 iz društvenih djelatnosti. Među prioritetnim projektima su autoput Bar-Boljare, rekonstrukcija pruge Bar-Vrbica, Jadransko-jonska cesta, HE Komarnica i Morača, Interkonekcija prenosnih sistema Crne Gore - Srbije i BiH, unapređenje napajanja turističkih regija i energetske efikasnosti u javnim zgradama, izgradnja mosta preko Bokokotorskog zaliva...

Pobjeda; Foto: Bankar.me

Portal Analitika